Treinongeluk

Video oefening treinongeluk nu te zien

Een video van een bizar treinongeluk; een bus vol mensen was zogenaamd doormidden gereden door een trein. Slachtofferacteurs maakten het scenario griezelig realistisch. Dit was het scenario van de Grootschalige Geneeskundige Bijstand (GGB) oefening die we tweemaal dit voorjaar hebben uitgevoerd.

Deze oefening met alle partners uit de geneeskundige hulpverleningsketen is gefilmd. De video laat zien dat hulpverleningsdiensten elkaar goed moeten begrijpen, weten te vinden, aan te vullen en te versterken. En niet alleen binnen de geneeskundige keten, maar ook met de overige hulpdiensten.

treinongelukEen must seen dus deze video!

Met deze oefening hebben we laten zien dat we een incident op het spoor met grote getallen slachtoffers aan kunnen met behulp van de GGB structuur. De GGB procedure kan ook zeker laagdrempelig ingezet worden bijvoorbeeld bij een incident met 10 gewonden. De structuur leent zich er prima voor om dan helpend te zijn voor de geneeskundige hulpverleningsdiensten.

Met dank aan alle deelnemers aan de geslaagde oefeningen: Veiligheidsregio ZHZ, Spinel Veiligheidscentrum, Brandweer Zuid-Holland Zuid, Noodhulpteam Zuid-Holland Zuid, Albert Schweitzer ziekenhuis, Huisartsenpost DrechtDokters, MMT Nederland, Politie Eenheid Rotterdam, ProRail en de 112-meldkamer in Rotterdam.

De video (made by Merijn van Veen) geeft een impressie van twee leerzame avonden.
𝙇𝙚𝙩 𝙤𝙥: 𝙞𝙣𝙙𝙧𝙞𝙣𝙜𝙚𝙣𝙙𝙚 𝙗𝙚𝙚𝙡𝙙𝙚𝙣, 𝙢𝙖𝙖𝙧 𝙝𝙚𝙩 𝙞𝙨 𝙣𝙞𝙚𝙩 𝙚𝙘𝙝𝙩!

Ketenoefening opgeschaalde geneeskundige zorg 2024 from Veiligheidsregio ZHZ on Vimeo.

Gerelateerde artikelen

GHOR Zuid-Holland Zuid
Prof. Kohnstammlaan 10
3312 KL  Dordrecht

GHOR in beweging