Huisartsenpost DrechtDokters

Acute huisartsgeneeskundige spoedzorg buiten kantoortijden

Veelal wordt de huisarts aangemerkt als de coördinator in de zorg. Een spilfunctie in de eerste lijn, poortwachter naar de tweede lijn.

Iemand die meedenkt met de patiënt in diens contacten met het gecompliceerde veld van de geneeskundige zorg. Dat maakt de huisarts tot een samenwerker pur sang. Met aandacht voor het gehele brede gebied van preventie via persoonlijke zorg tot aan rampen toe. DrechtDokters is een huisartsenorganisatie die in opdracht van de huisartsen helpen deze opgave in goede banen te leiden.

Er is sprake van een algemene landelijke ontwikkeling die wijst op een stijgende zorgvraag, door de opkomende 24-uurseconomie, de vergrijzing en de transitie van de AWBZ naar de WMO/WLZ, waardoor hulpbehoevende ouderen langer in de thuissituatie moeten verblijven. Deze toenemende zorgvraag en de complexiteit ervan vraag steeds vaker om afstemming. De huisarts ondersteunt de patiënt in het nemen van de regie daarin.

C. Bijl

Raad van Bestuur DrechtDokters

De werkwijze

Hoe ziet deze HAP eruit

Locatie in het ziekenhuis!

DrechtDokters is een Huisartsen Diensten Structuur (HDS) die de dienstwaarneming in avond-, nacht- en weekenduren (ANW-uren) voor de aangesloten huisartsen in de regio’s Drechtsteden en West-Alblasserwaard organiseert. DrechtDokters en de aangesloten huisartsen zijn verantwoordelijk voor het leveren van de acute huisartsgeneeskundige spoedzorg in ANW-uren.

Bij DrechtDokters zijn in totaal 120 huisartsen aangesloten. Zij bedienen de gemeenten Alblasserdam, Molenwaard (Groot-Ammers, Kinderdijk, Nieuw-Lekkerland en Streefkerk), Ridderkerk, Dordrecht, Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Sliedrecht, Oud-Alblas (postcode 2969), Bleskensgraaf (postcode 2971), Molenaarsgraaf (postcode 2973), Gijbeland (2974) en Wijngaarden (postcode 3366).

De regio van DrechtDokters omvat 19 Hagro’s. Ook is er een groep vaste waarnemers en huisartsen in dienst bij een huisarts (Hidha’s) die allen een waarneemcontract met DrechtDokters hebben gesloten.
DrechtDokters heeft één centrale locatie te Dordrecht en deelt met de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Dordwijk, een gemeenschappelijke hal, met een eigen entree.

De dagelijkse leiding van DrechtDokters bestaat uit H. Stout (algemeen directeur) en P. Top (medisch manager).

Artikelen van Huisartsenpost DrechtDokters

GHOR Zuid-Holland Zuid
Prof. Kohnstammlaan 10
3312 KL  Dordrecht

GHOR in beweging