huisartsencrisisteam

Huisartsencrisis­team beoefenen continuïteit huisartsenzorg

Hoe gaan huisartsen om met incidenten? Hoe werkt dat onder regie van een huisartsencrisisteam?

Een huisartsencrisisteam wordt gevormd door leden van de verschillende huisartsenposten in onze regio. Vertegenwoordigers van Huisartsenkring ZHZ, Huisartsenpost ’t Hellegat, Regionale Huisartsenpost Drechtsteden en Huisartsenpost Gorinchem hebben deze en nog meer vragen beantwoord tijdens de training op 9 mei jl.

huisartsenzorgHuisartsen krijgen ongeluk

Een ongeluk tijdens een reis van huisartsen naar Duitsland vormde de basis van het scenario in de training. Welke huisartsen zijn betrokken, hoe verloopt de communicatie met de huisartsen aldaar? Wat gebeurt er met gewonden, zijn er doden? Hoe borgen we de continuïteit van de huisartsenzorg? Vragen waar het crisisteam mee aan de slag is gegaan.

Wat is belangrijk tijdens een crisis?

Voordat de oefening gehouden werd, is ingegaan op de dynamiek van crisisbesluitvorming. Er is in theorie behandeld hoe je zo’n crisissituatie op een effectieve manier te lijf kan gaan. Als GHOR zijn we aangesloten bij deze crisistraining. Enerzijds om tegenspel te bieden in het scenario, maar anderzijds ook om met elkaar in gesprek te gaan over de wederzijdse verwachtingen. Want ‘kennen en gekend worden’ is het meest belangrijke tijdens crises. Al met al  kunnen wij spreken van een geslaagde dag.

Gerelateerde artikelen

GHOR Zuid-Holland Zuid
Prof. Kohnstammlaan 10
3312 KL  Dordrecht

GHOR in beweging