Huisartsenpost Gorinchem

Huisarts en zorg

Huisartsenzorg vormt binnen de eerstelijn de basis en de motor voor het realiseren van multidisciplinaire en integrale zorg.

Huisartsen in de regio Gorinchem willen met hun personeel een continu aanbod van kwalitatief hoogstaande huisartsgeneeskundige zorg kunnen leveren. Dit moet 7×24 uur dichtbij de patiënt en in goed gestructureerde samenwerking en in afstemming met andere disciplines en organisaties worden georganiseerd.

HenZ streeft ernaar een aansprekende en aanspreekbare organisatie te zijn die samenwerking met andere zorgaanbieders, wonen, welzijn, overheden en zorgverzekeraars/zorgkantoor ondersteunt.

 

Angela Vermeulen, Vincent Coenen en Cora Bouman

Directie HenZ

De werkwijze

Hoe ziet deze HAP eruit

Huisartsen organiseren veel samen

Vereniging Huisarts en Zorg (HenZ) is een samenwerkingsverband van 69 huisartsen uit de regio Gorinchem die samen zorg leveren aan circa 160.000 patiënten in 45 huisartsenpraktijken en één Huisartsenpost.

Huisartsen uit de volgende gemeenten zijn lid van HenZ: Giessenlanden, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Leerdam, Liesveld, Lingewaal, Werkendam, Woudrichem en Zederik.

Optimale regionale huisartsenzorg
HenZ richt zich op het optimaal ondersteunen van huisartsen zodat zij zich primair kunnen richten op het leveren van zorg aan hun patiënten. Dit doet HenZ onder meer door het organiseren van acute huisartsgeneeskundige spoedzorg in avond-, nacht- en weekenduren. Bovendien werkt HenZ actief aan optimale regionale huisartsenzorg als overlegpartner voor zorgverzekeraars, gemeenten en andere regionale zorgorganisaties.

De dagelijkse leiding van HenZ bestaat uit v.l.n.r. Angela Vermeulen (bedrijfskundig directeur), Vincent Coenen (medisch directeur Zorggroep) en Cora Bouman (medisch directeur Huisartsenpost).

Artikelen van Huisartsenpost Gorinchem

GHOR Zuid-Holland Zuid
Romboutslaan 105
3312 KP  Dordrecht

GHOR in beweging