Beatrixziekenhuis

Betrokken en dichtbij

Het Beatrixziekenhuis is een regionaal ziekenhuis gevestigd in Gorinchem, met tevens de Lingepolikliniek in Leerdam.

Met een groot aantal gedreven professionals staat het Beatrixziekenhuis garant voor hoogwaardige medische specialistische zorg; veilig, snel, kleinschalig, betrokken en dichtbij. Professionaliteit ziet u terug in de moderne medische voorzieningen waarover we beschikken, in de kwaliteit van onze zorg en in ons brede aanbod van specialismen. Betrokkenheid ervaart u door de korte lijnen en persoonlijke benadering richting patiënt en diens naasten en richting huisarts of verloskundige. Het Beatrixziekenhuis maakt deel uit van Rivas Zorggroep, een ketenorganisatie met bijna alle vormen van zorg. Desgewenst kan na verblijf in het ziekenhuis aanvullende zorg dus aansluitend en snel georganiseerd worden.

Kwaliteit en veiligheid
Het Beatrixziekenhuis heeft kwaliteit en veiligheid hoog in het vaandel staan. Rivas Zorggroep, waar het ziekenhuis onderdeel van uitmaakt, is er trots op als eerste ketenzorgorganisatie wereldwijd het keurmerk te hebben mogen ontvangen van Joint Commission International (JCI). Mensgerichte zorg, waarbij Planetree de inspiratiebron is, is steeds de basis voor ons handelen.

Yolande Mansveld

Directeur Beatrixziekenhuis a.i.

De visie

Wat zij belangrijk vinden

Samenwerken in de zorg is van cruciaal belang

Het Beatrixziekenhuis maakt als breed basisziekenhuis deel uit van Rivas Zorggroep. Als ketenzorgorganisatie hechten wij sowieso veel waarde aan samenwerken. Regelmatig wordt ook met elkaar geoefend voor rampenopvang.

Voor veel zaken werken we bovendien samen met huisartsen en collega zorgaanbieders. Zo bestaat er een lange historie van samenwerken met het Albert Schweitzer ziekenhuis en met het Erasmus Medisch Centrum voor de oncologische zorg.

Ook de intensivisten van het Beatrixziekenhuis hebben de handen ineen geslagen met  alle andere Intensive Care afdelingen in de regio Rijnmond in het samenwerkingsverband ‘IC Rijnmond’. Specialistische kennis op het gebied van intensive care (IC) wordt gebundeld, waardoor de patiënt de best passende zorg krijgt op de voor hem beste plek.

In de zorg is het van cruciaal belang elkaar makkelijk te kunnen vinden en samen te werken. Het is daarbij goed om een club als GHOR te hebben. Regionaal is de samenwerking prima geregeld en zijn er korte lijnen.  Door op deze manier samen te werken, kunnen we de kwaliteit en doelmatigheid van zorg in de regio naar een nóg hoger niveau tillen en dat is een positieve ontwikkeling.

Artikelen van Beatrixziekenhuis

GHOR Zuid-Holland Zuid
Prof. Kohnstammlaan 10
3312 KL  Dordrecht

GHOR in beweging