voorinformatie

Evenementen: Wij hebben ook geen voorinformatie

Met de nieuwe versoepelingen van de coronamaatregelen op komst, kan er weer meer en betekent dit ook iets voor de evenementen. “Om ons voor te bereiden op de advisering van evenementen willen wij ook graag weten wat de aanpak wordt. Helaas ontvangen wij geen voorinformatie”, aldus Anouk van Galen, evenementen adviseur GHOR.

Anouk: “Wij snappen dat organisaties en gemeenten graag hun evenement(en) willen organiseren. Daar heeft iedereen weer zin in, wij ook. Binnen de Veiligheidsregio ZHZ adviseren we een gemeente op een binnenkomende aanvraag op alle gebieden; brandveiligheid, openbare orde en dus ook op geneeskundige- en gezondheidsaspecten. Voor ons als GHOR is daarnaast de aanpak omtrent de coronamaatregelen bij deze evenementen van groot belang. Want kun je de 1,5 meter afstand handhaven of moet je deze loslaten? En hoe zit het precies met toegangstesten? Vragen waar wij op dit moment ook nog geen antwoord op hebben. Na de persconferentie wordt het voor ons ook en stuk duidelijker.”

voorinformatie

Hulpdiensten adequaat inzetten

“Natuurlijk zijn wij als GHOR al wel aan het voorbereiden. Dit doen wij in samenwerking met de GGD, de RAV ZHZ maar ook op landelijk niveau. Zodra we echt kunnen gaan adviseren, willen we wel snel kunnen reageren. Dus zorgen we er nu voor dat de lijntjes uitgelopen zijn. De GHOR werkt bij het opstellen van het advies ook nauw samen met de multidisciplinaire partners brandweer en politie. Daar vergaderen we nu wekelijks mee. We kijken ook naar de planning van evenementen. Niet dat er dadelijk in één weekend zoveel evenementen plaatsvinden dat de hulpdiensten niet adequaat kunnen handelen. Dus voor nu wachten wij nog even af op de update van de maatregelen en hopelijk kunnen er dadelijk hele leuke, maar zeker ook veilige evenementen georganiseerd worden!”

Gerelateerde artikelen

GHOR Zuid-Holland Zuid
Romboutslaan 105
3312 KP  Dordrecht

GHOR in beweging