Tetris Challenge

Tetris Challenge: Noodhulpteam ZHZ laat zich zien!

Het is een ware hit onder hulpdiensten in binnen- en buitenland: de Tetris Challenge. Wijkagenten, handhavers, brandweermannen en zelfs de landmacht plaatsten de afgelopen dagen kunstige kiekjes op internet. Daarop is te zien met welke spullen (en mensen) hun voertuigen uitgerust zijn.

De naam ‘Tetris Challenge‘ verwijst naar de legendarische videogame uit de jaren tachtig, waarbij blokjes in allerlei vormen binnen korte tijd opgestapeld moesten worden.

De internethit begon met een post op het Instagramaccount van het politiekorps van de Zwitserse stad Zürich. Ze plaatsten een foto van hun dienstwagen, met daarnaast de volledige inhoud ervan op de grond. De fotochallenge die daarop volgde dankt zijn naam aan de manier waarop de spullen zijn neergelegd: net als de blokjes uit de videogame.

We konden niet achterblijven

Tetris Challenge

Na de foto van het politiekorps uit Zürich konden verschillende soorten hulpdiensten uit binnen- en buitenland niet achterblijven. Zo ook ons Noodhulpteam!
‘Ook wij vinden het leuk om onze spullen te laten zien aan de mensen’, vertelt Danny Suvaal, teamleider Noodhulpteam ZHZ. ‘We hebben toch meer spullen dan dat we zelf dachten!’

Bekijk hier het interview van RTV Dordrecht met Danny!

Gerelateerde artikelen

GHOR Zuid-Holland Zuid
Romboutslaan 105
3312 KP  Dordrecht

GHOR in beweging