waardevolle

Nood is dichterbij dan je denkt

Het kan de bezorger van je pakketje zijn. Die moeder op het schoolplein, of dat gezin op de hoek in jouw straat. Duizenden mensen in Nederland hebben niet genoeg geld om boodschappen te betalen. Zij komen niet in aanmerking voor steun en moeten dagelijks hartverscheurende keuzes maken: betaal ik de huur, koop ik groenten of kies ik voor luiers?

Het Rode Kruis helpt deze mensen in nood. We geven hen kaarten waarmee ze zelf voedsel en verzorgingsproducten kunnen kopen.

Wie zijn die mensen in nood?

Armoede vind je in verre landen, denk je misschien. Maar ook in Nederland zijn er duizenden mensen die nauwelijks hun boodschappen kunnen betalen. Jenny, Leila en Marko vertellen hun verhaal op de website van het Rode Kruis.

Bekijk hier de verhalen

Waarom het Rode Kruis helpt

Ondanks de coronaversoepelingen zijn duizenden mensen in Nederland nog steeds dagelijks in nood. Ze hebben geen geld om boodschappen te betalen en komen niet in aanmerking voor steun van bijvoorbeeld de Voedselbank.

Deze mensen hebben niet alleen te weinig geld om een fatsoenlijke maaltijd op tafel te zetten, ook verzorgingsproducten zijn te duur. Denk bijvoorbeeld aan deodorant voor opgroeiende pubers, luiers voor een baby of incontinentieproducten voor ouderen. En om mee te kunnen doen in de maatschappij, is ook persoonlijke verzorging belangrijk. Bijvoorbeeld als je wilt solliciteren.

Hoe het Rode Kruis helpt in nood

Rode Kruis helpt in noodSinds het begin van de coronacrisis helpen wij deze mensen met boodschappenkaarten. Daarmee kunnen zij zelf het eten of de verzorgingsproducten kopen die ze nodig hebben. Die boodschappenkaarten worden uitgedeeld door onze lokale partnerorganisaties. Zij kennen de wijk en de mensen en weten zo wie de hulp hard nodig heeft. Op dit moment helpen we op die manier wekelijks ongeveer 19.000 mensen die het nog niet alleen redden. Wij willen deze hulp in ieder geval tot het einde van het jaar blijven bieden.

 

Gerelateerde artikelen

GHOR Zuid-Holland Zuid
Prof. Kohnstammlaan 10
3312 KL  Dordrecht

GHOR in beweging