Tankautospuit

Nieuwe blusvoertuigen voor brandweer

De brandweer in Zuid-Holland Zuid heeft vrijdag 16 november een overeenkomst ondertekend voor de aankoop van nieuwe tankautospuiten. Het contract is ondertekend met de firma DRV Groep B.V. Zij leveren de komende vier jaar 20 tankautospuiten aan de Veiligheidsregio ZHZ. De huidige voertuigen zijn ruim 10 jaar oud en aan vervanging toe.

Tankautospuit BRW ZHZEen tankautospuit komt als eerste eenheid ter plaatse bij een incident en is ingericht om te kunnen handelen bij brand en hulpverlening. De tankautospuit die DRV Groep B.V. gaat leveren is van het merk MAN met een opbouw van Rosenbauer. ’Het voertuig is voorzien van de nieuwe bepakking volgens landelijke- en regionale richtlijnen en beschikt over de nieuwste technische middelen’ vertelt projectleider Jan-Herman Duiven.

Aanbesteding
Voor de aankoop van nieuwe tankautospuiten geldt een verplichte openbare aanbesteding. In januari 2018 is gestart met het aanbestedingstraject voor de nieuwe blusvoertuigen. Uiteindelijk is op basis van beoordelingscriteria gekozen om de opdracht te gunnen aan DRV Groep B.V. uit Hoogeveen. Duiven: ‘Tankautospuiten worden intensief gebruikt. Dit betekent dat we behoefte hebben aan betrouwbare en robuuste voertuigen, met bewezen technologieën waardoor hoge inzetbaarheid kan worden gewaarborgd. Samen met onze brandweermensen hebben we hun wensen en eisen in kaart gebracht en is de aanbesteding doorlopen’.

Planning
DRV levert 20 tankautospuiten in een periode van vier jaar. Volgens de planning zal de eerste tankautospuit in 2019 worden opgeleverd. Dan volgt een opleiding- en oefentraject voor de medewerkers van de kazerne die een nieuw voertuig ontvangen. De voertuigen worden gefaseerd uitgegeven in Zuid-Holland Zuid.

De overeenkomst is ondertekend door algemeen directeur VRZHZ C. Post en commercieel directeur DRV-Groep R. Niks en controller E. Otten van DRV-Groep.

Gerelateerde artikelen

GHOR Zuid-Holland Zuid
Prof. Kohnstammlaan 10
3312 KL  Dordrecht

GHOR in beweging