vaccinatielocatie

GGD ZHZ opent nieuwe vaccinatielocatie in Puttershoek

Op woensdag 15 december 2021 opent de GGD Zuid-Holland Zuid een nieuwe vaccinatie-locatie in Puttershoek. Op de nieuwe vaccinatielocatie wordt vooral de boostervaccinatie tegen het coronavirus gezet.

Extra vaccinatielocatie

Naast de huidige vaccinactielocaties in Gorinchem en Dordrecht opent GGD ZHZ een extra vaccinatielocatie in de gemeente Hoeksche Waard. De nieuwe locatie is gevestigd in de voormalige discotheek Alcazar aan de Groeneweg 16 in Puttershoek.

De voormalige discotheek Alcazar is gekozen vanwege de ligging in de regio, de ruime parkeermogelijkheden en de goede bereikbaarheid. Met het openen van deze nieuwe vaccinatielocatie bieden we een ruimere spreiding over de regio Zuid-Holland Zuid waar inwoners terecht kunnen voor hun vaccinatie.

Openingstijden

De openingsdagen en -tijden verspringen deze maand in verband met de feestdagen. De nieuwe vaccinatielocatie is vanaf 15 december vier dagen per week geopend. Volgende week is de locatie in Puttershoek geopend van woensdag t/m zaterdag. In week 51 en 52 is de locatie van dinsdag t/m vrijdag geopend. Inwoners kunnen alleen op afspraak terecht voor hun vaccinatie. De meest actuele informatie over de vaccinatielocaties en openingstijden is te vinden op de website van de GGD ZHZ.

Boostervaccinatie op afspraak

In Puttershoek wordt vooral de boostervaccinatie gezet, de extra prik voor een goede bescherming tegen corona. Daarnaast is er beperkte ruimte voor het zetten van de 1ste en 2de vaccinatie zonder afspraak. De boostervaccinatie wordt alleen op afspraak gezet. Iedereen geboren in 1947 of eerder kan een afspraak voor een boostervaccinatie maken.
Online een afspraak inplannen kan 24 uur per dag via de website www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Dit kan ook wanneer inwoners de uitnodiging van het RIVM nog niet hebben ontvangen, maar hun geboortejaar wel aan de beurt is. Welk jaar dat is kunnen zij zien op de site van de GGD.
Mensen die liever telefonisch een afspraak maken moeten eerst wachten op de uitnodigingsbrief. Het telefoonnummer staat in de brief. Let op: zonder brief worden mensen niet geholpen bij het Landelijk Vaccinatie Afsprakennummer. Bellen heeft dan geen zin. Ga voor meer informatie over de boostervaccinatie en de voorwaarden naar ggdzhz.nl/booster.

Gerelateerde artikelen

GHOR Zuid-Holland Zuid
Prof. Kohnstammlaan 10
3312 KL  Dordrecht

GHOR in beweging