Bezoek Tiendwaert, Rivas

Burgemeester en wethouders bezoeken verpleeghuis Tiendwaert en het Beatrixziekenhuis

Burgemeester Dirk Heijkoop, wethouder Trudy Baggerman en wethouder Bernhard van Houwelingen bezochten vrijdag 15 juni de bewoners van verpleeghuis Tiendwaert in Hardinxveld-Giessendam en het Beatrixziekenhuis in Gorinchem. Zij kregen van Kees Heijblom en Michiel van Roozendaal, Raad van Bestuur van Rivas, een rondleiding in Tiendwaert en in het ziekenhuis. Hier is met verschillende cliënten gesproken.

Zo thuis als mogelijk
‘We ontvingen de burgemeester in de ruimte waar we altijd workshops houden’, vertelt Hetty Klop, zorgregisseur bij Rivas. ‘Zo kregen zij een goed beeld van de activiteiten die wij organiseren voor de bewoners. Ook spraken zij hier met verschillende bewoners.’ De burgemeester en wethouders kregen een rondleiding op een woongroep voor mensen met dementie, waar zij meer informatie kregen over hoe de zorg wordt geleverd. Daarnaast spraken zij een bewoner in een appartement met zorg. ‘Rivas levert zorg op een kleinschalige manier. Hierbij gaan we uit van de mogelijkheden, wensen en behoeften van de bewoners. We bieden een omgeving die zo thuis als mogelijk is.’

Mensgerichte zorg
Vervolgens gingen de burgemeester en de wethouders door naar Gorinchem, waar zij in gesprek zijn gegaan met Anja Blonk, directeur van het Beatrixziekenhuis. Hier kregen de burgemeester en de wethouders te horen hoe het Beatrixziekenhuis invulling geeft aan het verlenen van mensgerichte zorg.

Meer informatie
Voor meer informatie over Tiendwaert, het Beatrixziekenhuis en overige diensten van Rivas Zorggroep: kijk op www.rivas.nl of bel met Rivas Zorglijn 0900-8440.

Gerelateerde artikelen

GHOR Zuid-Holland Zuid
Romboutslaan 105
3312 KP  Dordrecht

GHOR in beweging