wijk

Wijkgericht vaccineren zonder afspraak blijkt populair: ‘Niet lullen, maar prikken”

De vaccinatiegraad in sommige wijken is te laag, vindt de GGD. Daarom is woensdagmiddag in Zwijndrecht gestart met de pilot wijkgericht vaccineren, waarbij het mogelijk was zonder afspraak een prik te laten zetten.

“Een hele goede actie”, vindt wethouder Ronald de Meij. “Vaccinatie is het enige echt wapen tegen corona dus ik zeg: niet lullen, maar prikken.”

De rij bij de priklocatie zorgt ook voor tevredenheid bij Cees Vermeer, directeur van de GGD Zuid-Holland Zuid. “Mensen hebben ook wel door dat als we uit deze situatie willen komen, het heel belangrijk is om de afweging te maken om je al dan niet te laten vaccineren.”

Bekijk hier het verslag van RTV Dordrecht bij de priklocatie

Moskee

De GGD ging, met arts en Turkse tolk, ook naar de moskee in de wijk, vertelt Arnold van Die namens de gemeente Zwijndrecht. “Ook die mensen zijn nu goed geïnformeerd en we hopen dat we ze terug gaan zien.”

De voorzitter van de moskee, meneer Costur, is in ieder geval overtuigd. “Ik vind het voor mezelf, mijn familie en mijn omgeving veilig.” Het extra beetje voorlichting lijkt dus mensen over de streep te trekken om zich te laten vaccineren. “Je merkt dat niet iedereen de sociale media volgt en goed Nederlands spreekt om de boodschap te begrijpen”, benadrukt Vermeer. “Daarom is het heel belangrijk dat we de wijk ingaan om de mensen voor te lichten zodat ze de afweging kunnen maken.

Ook prikpilot in Dordrecht

Eind juli gaat de GGD ook in Dordrecht de wijk in met als doel de vaccinatiegraad te laten stijgen.

Bekijk hier  een artikel van het AD ook over de priklocatie

 

Gerelateerde artikelen

GHOR Zuid-Holland Zuid
Romboutslaan 105
3312 KP  Dordrecht

GHOR in beweging