vakbekwaam

Sectie GGDGHOR blijft vakbekwaam!

Of er nu een Coronacrisis heerst of we zijn druk met de opvang van vluchtelingen bezig, er kan zich altijd nog een ander incident voordoen. Zaak om de sectie GGDGHOR vakbekwaam te houden!

Aan de hand van een scenario wordt dit bewerkstelligt tijdens de werksessies die vier maal in maart zijn gehouden. De basisbezetting van sectie GGDGHOR is aan zet.

  • Wat zijn hun belangrijkste knelpunten en acties?
  • Welke aanvullende GGD-procesleiders zijn er nodig in de sectie GGDGHOR bij dit scenario en waarom?
  • En wat gaan zij dan allemaal doen?

Vakbekwaam

Deze vragen stonden centraal om elkaar en elkaars rol (nog) beter te leren kennen. Afgelopen twee jaar is er vanwege de COVID-drukte beperkt in een volledige samenstelling geoefend, dus was het zinvol hier weer eens nadrukkelijk samen bij stil te staan.

Scenario

Het is donderdagavond wanneer er een grote brand uitbreekt in een wijkwinkelcentrum in Hendrik-Ido Ambacht. De brandweer kan met moeite voorkomen dat het vuur overslaat naar het nabij gelegen seniorencomplex, waardoor de ca. 122 bewoners van dit complex moeten worden geëvacueerd. Bij de brand komen twee meisjes van 4 en 7 jaar om het leven. Er wordt opgeschaald naar GRIP 2.

Vakbekwaam door fysieke werksessie

Gedurende de sessie ontvingen de deelnemers steeds aanvullende scenario-input en werd steeds weer teruggepakt op de eerder geformuleerde vragen. De deelnemers vonden het sowieso erg prettig om elkaar weer eens (fysiek) te treffen. Zeker ook omdat er diverse personele wisselingen zijn geweest. Daarnaast hielp het hen ook om een beter beeld te krijgen van ieders rol en bijbehorende werkzaamheden. Kortom: voor herhaling vatbaar!

Gerelateerde artikelen

GHOR Zuid-Holland Zuid
Prof. Kohnstammlaan 10
3312 KL  Dordrecht

GHOR in beweging