thuisbemonstering

Albert Schweitzer ziekenhuis creëert ruimte door thuismonitoring

De ergste piek zou moeten zijn geweest, maar in het ziekenhuis houdt men het hart nog even vast. Dat zegt directeur Peter van der Meer. In zowel de kliniek als op de IC liggen volop coronapatiënten. Een aantal van hen wordt nu vervroegd ontslagen en thuis gemonitord.

Het monitoren gebeurt met een speciale app, waarin patiënten zelf hun temperatuur en zuurstofwaardes doorgeven aan het ziekenhuis. “Zodra wij zien daar afwijkingen in zitten dan nemen we direct contact op,” zegt longarts Wouter Blox.
De app biedt uitkomst voor beide partijen, want de patiënt vindt het vaak fijn om eerder naar huis te mogen, en het ziekenhuis heeft weer een bed vrij. “Dat doen we natuurlijk alleen bij mensen die goed met de app overweg kunnen en die geen extra risico lopen door deze keuze.”

thuisbemonstering

Uit tests met de monitor-app in andere ziekenhuizen bleek dat patiënten soms tot wel vijf dagen eerder naar huis kunnen. Dat is ook echt nodig, want nog deze week werden er nog drie IC-patiënten vanuit het ASz naar andere ziekenhuizen overgeplaatst vanwege te weinig bedden. Directeur Peter van der Meer: “Je maakt met deze app echt ruimte, en aangezien we nog wel een aantal maanden of misschien zelfs jaren met corona te maken hebben, is het fijn als ook de reguliere zorg dankzij dit soort hulpmiddelen kan blijven doorgaan.”

 

Bron: RTV Dordrecht

Gerelateerde artikelen

GHOR Zuid-Holland Zuid
Romboutslaan 105
3312 KP  Dordrecht

GHOR in beweging