Infographic over de sectie GGDGHOR

De maker van de infographic, Michiel Alexander de Raaf, is begin dit jaar in dienst gekomen als adviseur Risicobeheersing voor industriële veiligheid en omgevingsveiligheid binnen de Veiligheidsregio. Daarnaast had Michiel de wens om verbonden te blijven met de Witte Kolom. Met het vrijkomen van een (neven)functie heeft Michiel direct gesolliciteerd en is inmiddels toegetreden tot de crisisorganisatie van de GGDGHOR.

Michiel heeft de opleiding tot Hoofd Ondersteuning Geneeskundige Zorg gevolgd en met positief resultaat afgerond. “Binnen de opleiding stond de BOB-structuur en onze verantwoordelijkheden als sectie GGDGHOR natuurlijk centraal. Als beelddenker wilde ik dat vangen in een infographic om Floor Borgman (adviseur OTO bij de GHOR) en de trainer te bedanken”, aldus Michiel.

Spin in het web

Is er een grote brand op een bedrijventerrein waarbij de bewoners van een stad worden blootgesteld aan giftige stoffen in de rook? Dan is de sectie GGDGHOR als een spin in het web;

  • voor het ondersteunen van de acute zorg,
  • zorg bieden aan de blootgestelde bewoners en
  • het borgen van de zorgcontinuïteit bij ziekenhuizen en zorginstellingen.

Infographic in één opslag beeld

“Ook bij andere incidenten waarbij de gezondheid of zorg van mensen risico loopt, komt de sectie in actie”, sluit Michiel af. “Deze infographic geeft in één oogopslag wat de sectie aan taken heeft. Met wie er wordt samengewerkt en hoe de veranderende situatie wordt gemonitord. Als dank voor de goede opleiding en hulp is dit gemaakt voor Floor en trainer Mathieu van Roessel.”

Gerelateerde artikelen

GHOR Zuid-Holland Zuid
Prof. Kohnstammlaan 10
3312 KL  Dordrecht

GHOR in beweging