inkijk

GGDGHOR blikt terug met speciale Corona nieuwsbrief

De GHOR heeft een nieuwsbrief gemaakt speciaal rondom de coronacrisis. Hierin blikt de GGDGHOR terug op de afgelopen maanden.

In december 2019 werd in de Chinese miljoenenstad Wuhan een cluster van symptomen van een “longontsteking van onbekende oorsprong” waargenomen. In januari van dit jaar werd het virus voor het eerst geïdentificeerd. In de maanden daarna raakten miljoenen mensen over de hele wereld besmet, waarvan meer dan 375.000 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

GGDGHOR

In vervolg op de situatie in Wuhan schaalde de GGDGHOR ZHZ eind januari op naar GROP (GGD Rampenopvangplan). Op 30 januari jl. vond het eerste overleg binnen de sectie GGDGHOR met een projectgroep plaats. Qua bezetting hebben we ervoor gekozen om de crisisfuncties te laten uitvoeren door zoveel mogelijke ‘vaste‘ personen (wel of niet met een back-up) vanuit de GHOR en GGD. Dit om continuïteit te waarborgen en voor andere crises klaar te kunnen staan.

Tijdlijn

Vervolgens zijn we met z’n allen de crisis in gegaan en hebben maanden hard gewerkt. Met deze nieuwsbrief nemen we u mee in de wereld van de Persoonlijke Beschermingsmiddelen, de Teststraat. Tevens laten we in een overzichtelijke tijdlijn zien wat we met de zorgpartners hebben opgetuigd in een korte maar zeer zware periode. U krijgt een beeld van partners en onze collega’s. Het is de bedoeling de nieuwsbrief nog een paar keer uit te geven om u zo te kunnen laten zien wat we tijdens de coronacrisis hebben gedaan en waar we nu en in de toekomst nog mee aan de slag gaan.

We zijn er nog niet, in afwachting van een vaccin. We blijven, ook in deze bijzondere tijd, alert op de veiligheid en de zorg in onze regio.

Bekijk hier de Corona nieuwsbrief juni

Gerelateerde artikelen

GHOR Zuid-Holland Zuid
Romboutslaan 105
3312 KP  Dordrecht

GHOR in beweging