Vaccineren

Eerste zorgmedewerker uit onze regio ingeënt

Verpleegkundige Aletta is vrijdag 15 januari jl. als eerste zorgmedewerker uit onze regio ingeënt met een coronavaccin. Op de priklocatie Deetoshal in Dordrecht kreeg ze het Pfizer-vaccin toegediend.

Aletta werkt als verpleegkundige in een verpleeghuis in Hoeksche Waard. Ze had sowieso al het besluit genomen zich te laten vaccineren. De confrontatie met besmette bewoners tijdens haar werk heeft haar versterkt in de overtuiging dat het heel belangrijk is dat er nu een vaccin is. Ze heeft geen moment getwijfeld. Toen ze hoorde dat er een vaccin kwam zei ze al ‘dat ze vooraan in de rij’ zou staan.
Na Aletta worden vandaag ruim 325 zorgmedewerkers gevaccineerd op vaccinatielocatie in Dordrecht.

ingeënt

Vaccin

Het vaccin wordt twee keer toegediend met een tussenpauze van minimaal 21 dagen. Dat betekent dat zorgprofessionals die zich aanmelden, in de periode van vaccinatieweek 1 tot en met 3 de eerste vaccinatieprik toegediend krijgen. In vaccinatieweek 4 tot en met 6 ontvangen zij de tweede prik. De eerste cyclus eindigt op 26 februari.

Vaccinatielocatie

Sporthal Deetos is gekozen vanwege de centrale ligging in de regio, de ruime parkeermogelijkheden en de goede bereikbaarheid per openbaar vervoer. In de sporthal is een EHBO post aanwezig waarbij medewerkers van het Rode Kruis ondersteuning bieden. Daarnaast is de sporthal al vaker ingezet als locatie voor vaccineren en biedt alle benodigde faciliteiten.

Meer informatie

Voor meer informatie over vaccinatie en veel gestelde vragen over het vaccin kijk op www.coronavaccinatie.nl

Gerelateerde artikelen

GHOR Zuid-Holland Zuid
Romboutslaan 105
3312 KP  Dordrecht

GHOR in beweging