Regionale corona-afdeling voor mensen met een beperking

Iedere veiligheidsregio in Nederland moet van het ministerie van VWS een speciale corona-afdeling hebben, een zogenaamde cohortafdeling. Dit is een voorziening waar mensen met een verstandelijke beperking opgenomen worden, die besmet zijn met het coronavirus én niet thuis kunnen blijven of in een ziekenhuis kunnen verblijven. In de regio Zuid-Holland Zuid is deze speciale corona-afdeling ondergebracht op een locatie van ASVZ.

Samenwerking tussen zorgaanbieders

ASVZ werkt samen met andere VG-zorgaanbieders in de regio Zuid-Holland Zuid. Op ASVZ-locatie Merwebolder in Sliedrecht is nu een afdeling ingericht waar mensen met een verstandelijke beperking kunnen worden opgenomen. De afdeling heeft plaats voor vijf patiënten, maar kan indien nodig opschalen naar 10 plaatsen. Op de corona-afdeling werken medewerkers en verpleegkundigen van ASVZ én van collega-organisaties in de regio. Zo werken we samen om mensen met een beperking de zorg te geven die bij hen past.

Veilige zorg corona-afdeling

Veilige zorg staat uiteraard centraal op de corona-afdeling. Zo werken medewerkers op deze afdeling volledig met persoonlijke
beschermingsmiddelen (PBM). Daarnaast hebben andere cliënten geen toegang tot deze speciale afdeling.

Aanmeldroute

Bent u zorgaanbieder in Zuid-Holland zuid en wilt u een cliënt aanmelden voor opname op de corona-afdeling in Sliedrecht? Dan kunt u contact opnemen met afdeling Klantadvies van ASVZ: telefoonnummer 088 – 993 12 95.
Een AVG-arts behandelt uw aanmelding en bespreekt met de corona-afdeling of de cliënt opgenomen kan worden.

regionale corona afdeling

Gerelateerde artikelen

GHOR Zuid-Holland Zuid
Prof. Kohnstammlaan 10
3312 KL  Dordrecht

GHOR in beweging