Crises

Overzicht van langdurige crises van de afgelopen tijd

Als GHOR zijn wij betrokken bij korte crises, ook wel flitsrampen genoemd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het ongeval in Nieuw-Beijerland bij de buurt barbecue in 2022.

Daarnaast zien we de laatste jaren dat we ook steeds meer te maken krijgen met langdurige crises. De Corona pandemie is daar een voorbeeld van, maar nog korter geleden; de komst van duizenden vluchtelingen uit Oekraïne naar Nederland. In beide crises speelden wij een grote rol. Samen met onze ketenpartners hebben we veel werk verricht.

Op deze pagina staat een overzicht van de werkzaamheden die wij tijdens deze langdurige crises hebben verricht. Daarnaast informeren wij zoals altijd ook via onze Nieuws pagina. Houd deze goed in de gaten.

Opvang vluchtelingen Oekraïne

Blijf hier op de hoogte

Opvang van vluchtelingen uit Oekraïne!

Maart 2022 kreeg de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid de opdracht binnen enkele weken tweeduizend opvangplekken te realiseren voor mensen die Oekraïne ontvluchten. Toen ging het in de slipstream ook voor de GHOR ineens heel hard en was het snel schakelen, agenda’s en mensen vrij maken en allemaal een stapje harder lopen om de opvang en zorg voor mensen die het al zo moeilijk hebben zo goed mogelijk te organiseren. Want het is de verantwoordelijkheid van de GHOR om de zorg rondom een opvanglocatie te regelen.

Huisartsenzorg is één van de dingen die wij voor de Oekraïens vluchtelingen hebben geregeld. Dit betekent wel meer druk op de toch al volle spreekuren van de huisartsen in onze regio. Om deze druk te verminderen hebben wij een informatie bijeenkomst georganiseerd voor de vluchtelingen op één van de gemeentelijke opvanglocaties (Piershil). Van deze bijeenkomst hebben wij een film gemaakt. In deze film legt een Nederlandse huisarts met behulp van een tolk uit hoe de zorg in Nederland geregeld is.

Deze film is hier te bekijken in 3 variaties (met of zonder ondertiteling). Daarnaast staat op deze speciale Oekraïne pagina nog meer informatie:

BEKIJK HIER MEER INFO EN DE FILM

Daarnaast heeft de Veiligheidsregio een speciale themapagina op haar website gemaakt voor en over de vluchtelingen uit Oekraïne.

BEKIJK HIER ZHZ Veilig

De Coronacrisis

lees het hier terug

Met één druk op de foto’s direct naar de Corona nieuwsbrieven van 2020 en 2021.

Vanaf begin 2020 tot en met 2022 hebben we met z’n allen in de ban van het Coronavirus geleefd. Voor de GHOR de langstdurende crisis in haar bestaan.

De projectorganisatie van GGDGHOR Zuid-Holland Zuid laat in haar nieuwsbrieven zien wat zij vanaf moment van de uitbraak van het Coronavirus heeft ondernomen om deze crisis te beheersen. Zo zijn partners aan het woord, collega’s van de GGD organisatie over de inhoud van hun werk. Maar ook de collega’s van de GHOR over het stuk crisismanagement en de rol als verbinder die ze in in deze crisis hebben opgepakt.

Oproep

Nieuwsbrief mei 2021

nieuwsbrief mei 2021

Nieuwsbrief januari 2021

nieuwsbrief jan 2021

Nieuwsbrief oktober 2020

nieuwsbrief oktober 2020

Nieuwsbrief juli 2020

nieuwsbrief juli 2020

Nieuwsbrief juni 2020

nieuwsbrief juni

GHOR Zuid-Holland Zuid
Prof. Kohnstammlaan 10
3312 KL  Dordrecht

GHOR in beweging