ouderen

Zorgorganisaties bieden 30 leerwerkplekken mét baangarantie tegen personeelstekort

Negen zorgorganisaties in de regio Drechtsteden zijn gezamenlijk een project gestart voor zij-instromers om het personeelstekort in de ouderenzorg het hoofd te bieden. Per 1 december 2020 komen er dertig leerwerkplekken beschikbaar, mét baangarantie.

De verkorte opleiding wordt aangeboden door Het Spectrum, De Merwelanden, Rivas Zorggroep, De Lange Wei, Het Parkhuis, Huis ter Leede, Present, Swinhove Groep en Waardeburgh, in samenwerking met de werkgeversvereniging Zorg en Welzijn Zuid-Holland Zuid.

In 18 maanden tijd worden de zij-instromers klaargestoomd voor een carrière als verzorgende in de ouderenzorg. Tijdens hun opleiding, die betaald wordt door de werkgevers, gaan zij minimaal 20 uur per week aan de slag bij een van de negen organisaties en daarnaast één dag in de week naar school. De deelnemers ontvangen al salaris tijdens hun opleiding.

Hart voor de zorg

Het wordt wel hard werken, voorspelt directeur-bestuurder Lydia van Baak van de werkgeversvereniging Zorg en Welzijn Zuid-Holland Zuid. ,,Het is niet voor niets dat een zorgopleiding normaal gesproken langer duurt. We zoeken gemotiveerde mensen met doorzettingsvermogen.’’

Een opleiding of ervaring in de zorg is geen voorwaarde om toegelaten te worden tot de opleiding. Wel moeten deelnemers een afgeronde vooropleiding hebben op minimaal mbo-niveau 3, ten minste vijf jaar ervaring hebben op de arbeidsmarkt en natuurlijk hart hebben voor de zorg en de ouderenzorg in het bijzonder.

We houden ons hart vast voor een nieuwe coronapiek in het najaar

– Lydia van Baak, Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn Zuid-Holland Zuid

De druk op het huidige zorgpersoneel is hoog, vertelt Van Baak. ,,Er was al sprake van een personeelstekort en toen kregen we de coronacrisis er overheen. Er is een enorm beroep gedaan op zorgmedewerkers. Een deel van de collega’s is ziek geworden, een deel overbelast geraakt. We houden ons hart vast voor een nieuwe piek in het najaar. Extra collega’s zijn zeer gewenst. Nu is het natuurlijk niet zo dat je er direct dertig volwaardige collega’s bij hebt, maar als we het nu niet doen blijven we achter de feiten aan lopen.’’

Zij-instromers in de zorg

De werving voor het project ‘Zij-instromers in de zorg’ is deze week begonnen en de eerste sollicitatiebrieven zijn al binnen. Van Baak verwacht dat het aantal aanmeldingen het aantal beschikbare plekken zal overstijgen. ,,Van het UWV heb ik begrepen dat van de mensen die door de coronacrisis hun baan zijn kwijtgeraakt een substantieel deel zegt interesse te hebben in de zorg. Het is in deze economisch onzekere tijd natuurlijk een stabiele sector waar altijd vraag naar is.’’

Dat er niet méér leerwerkplekken worden aangeboden, heeft volgens haar dan ook vooral een praktische reden. ,,We willen de zij-instromers een goed opleidingstraject aanbieden. Daar hoort begeleiding bij en die mensen staan zelf ook aan het bed. Dat heeft een bandbreedte. Als er geschikte kandidaten bij zitten waar we nu geen plek voor hebben, dan zullen we warm contact houden, zodat ze wellicht later kunnen instromen.’’

personeelstekort

Informatiebijeenkomsten

Een belangrijk deel van de functie waartoe de zij-instromers worden opgeleid, is het verlenen van de basiszorg, zoals het begeleiden van de bewoners bij hun persoonlijke verzorging (wassen, aankleden et cetera). Ook medisch-verpleegtechnische handelingen horen erbij, zoals bijvoorbeeld medicatie delen, injecteren, bloeddruk meten en dergelijke.
Donderdag 27 augustus en woensdag 2 september zijn er digitale informatiebijeenkomsten voor belangstellenden. Direct solliciteren kan ook. De vacature staat tot 4 september open. Bij een succesvol project bestaat er de mogelijkheid voor nieuwe lichtingen.

Bron: Ad.nl

Gerelateerde artikelen

GHOR Zuid-Holland Zuid
Romboutslaan 105
3312 KP  Dordrecht

GHOR in beweging