Programma planvorming

V&V sector aan de slag met planvorming

Donderdagmiddag 4 oktober jl. heeft de GHOR een nieuwe workshop voor de verpleeg- en verzorgingshuizen in onze regio georganiseerd. Onder begeleiding van Marthe Huibers van Trimension staat de middag dit keer in het teken van planvorming van en voor de instelling.

Adviseur Zorgcontinuïteit van de GHOR Anouk van Galen heeft de groep meegenomen in de theorie van het zorgcontinuïteitsplan. Dit plan is een landelijk model wat aangepast kan worden aan lokaal- of instellingsniveau. Daarnaast is ook de mogelijkheid geboden om met een collega, of collega instelling te werken aan de eigen planvorming of aan de slag te gaan met enkele scenario’s. Inhoudelijke vragen konden gesteld worden aan GHOR adviseur Pim van Dam en Marthe Huibers. Waar ook dankbaar gebruik van is gemaakt.

Indrukwekkend
Ten slotte heeft Harry Vogelaar, bestuurder bij Syndion, een indrukwekkende presentatie gegeven over waar zij tijdens een incident bij een woonlocatie van Syndion mee te maken hebben gehad. Harry heeft de groep meegenomen naar de bewuste dag toen de woonlocatie is getroffen door een brand in een van de appartementen. Vogelaar: “ik heb de groep verteld wat wij aan onze planvorming hebben gehad en waar we nog zaken hebben kunnen verbeteren. De vragen die de groep mij heeft gesteld, hebben mij ook weer geholpen om over een aantal dingen nog eens na te denken. Voor ons allen een geslaagde middag kan je wel zeggen!”

Gerelateerde artikelen

GHOR Zuid-Holland Zuid
Romboutslaan 105
3312 KP  Dordrecht

GHOR in beweging