Ambulancedienst nieuw uniform

Test nieuw uniform ambulancepersoneel

Ook bij de Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid dragen twee collega’s gedurende drie weken bij wijze van proef de nieuwe ambulancekleding.

Collega’s Laura Muller en Ruud van Eeren willen het liefst helemaal niet meer terug naar hun ‘oude’ uniform. “Dit pak is prachtig en kleedt veel beter af”, zeggen ze in koor, tijdens de eerste dag waarop ze als proefdragers van het nieuwe landelijke ambulancetenue optreden. Het woord ‘optreden’ mag in dit geval vrij letterlijk worden genomen, want ze worden tijdens een rondgang door de regio door iedereen bekeken, betast en becommentarieerd. Collega’s, passanten, ziekenhuismedewerkers: iedereen vindt er wat van. “De meeste mensen vinden het heel mooi. We horen vaak dat het er in het echt mooier uitziet dan op de foto’s die in de publiciteit zijn geweest.”

nieuw uniform ambulancedienst

Wát is er dan precies zo mooi aan het nieuwe uniform? Laura (verpleegkundige) en Ruud (chauffeur) sommen op:

  • er is eindelijk een mannen- en een vrouwenlijn,
  • de pasvorm is veel beter,
  • broek en jas sluiten mooier op elkaar aan,
  • het materiaal voelt heel degelijk aan en wordt duurzaam geproduceerd,
  • er zit mooie opvallende striping op de achterzijde,
  • de kleuren stralen meer rust uit voor de patiënt dan het felle geel.

En we zullen op den duur voor het publiek écht herkenbaar zijn als ambulancehulpverleners. Nu lopen medewerkers van energiebedrijven, de vuilophaaldienst of de dierenambulance in een soortgelijk groengeel pak als dat van ons. Maar dit is een beschermd ontwerp, dit zijn wij.”

De komende drie weken houden Laura en Ruud, samen met twee proefdragers bij alle andere ambulancediensten, bij welke verbeterpunten ze nog kunnen noteren. Dat zal dan gaan om bijvoorbeeld een zak die net iets hoger of lager of ruimer moet zijn en andere kleine accenten. Na die periode begint de productie van de pakken en gaan alle ambulancemedewerkers in Nederland de verschillende kledingstukken passen zodat ze de goede maten krijgen. In de zomer komt het moment waarop de hele sector overstapt naar het nieuwe uniform.

 

Ruud en Laura werken tijdens de draagproef niet samen op één ambulance, doordat ze bij verschillende uitrukposten werken. Zie je één van hen, dan zie je daarbij dus ook altijd een collega die het bekende huidige tenue draagt. Van belang bij het zien van de nieuwe pakken is dat dit gewoon de vertrouwde zorgprofessionals zijn, met dezelfde bevoegdheden en kennis en kunde als de collega’s in het groengeel. Lees meer bij de NOS.

Bron: Facebook Ambulancedienst ZHZ

Gerelateerde artikelen

GHOR Zuid-Holland Zuid
Prof. Kohnstammlaan 10
3312 KL  Dordrecht

GHOR in beweging