HAP en Beatrixziekenhuis

Huisartsen en Beatrixziekenhuis genomineerd voor Zinnige Zorg Award

Het project ‘Diagnostiek op de huisartsenpost (HAP)’, een samenwerking tussen Huisarts en Zorg (HenZ) en het Beatrixziekenhuis, is genomineerd voor de Zinnige Zorg Award van zorgverzekeraar VGZ.

Voor VGZ is zinnige zorg de manier waarop we de zorg de komende jaren betaalbaar en toegankelijk kunnen houden. Daarvoor zijn ideeën nodig die de patiënt centraal zetten en die gepaard gaan met minder kosten. Het project ‘Diagnostiek op de HAP’ is één van de tien ideeën die zijn genomineerd door VGZ. Samen met een vakjury bepaalt het Nederlandse publiek welk idee als beste uit de bus komt door te stemmen op www.zinnigezorgaward.nl.

Diagnostiek op de huisartsenpost
Tot voor kort werden mensen die buiten kantooruren op de huisartsenpost kwamen met een vermoeden van een breuk, vaak doorgestuurd naar de spoedeisende hulp van het ziekenhuis voor het maken van een röntgenfoto. In dit project kan de huisarts zelf de foto’s aanvragen en deze worden beoordeeld door de dienstdoende radioloog in het ziekenhuis. Hetzelfde proces is ingericht voor hartfilmpjes bij een mogelijke hartritmestoornis. Hierdoor hoeven mensen geen onnodige bezoeken aan de spoedeisende hulp van het ziekenhuis te brengen. Dit voorkomt dubbele wachttijd en het eigen risico van de patiënt wordt niet onnodig aangesproken als zij niet naar het ziekenhuis blijken te hoeven. Daarbij geeft het de zorgprofessionals meer tijd voor de andere patiënten op de spoedeisende hulp.

Stemmen
De winnaars van de Zinnige Zorg Award worden bepaald door het Nederlandse publiek en een vakjury. Iedereen kan tot en met 4 juni via http://www.zinnigezorgaward.nl/ zijn stem uitbrengen op het project ‘Diagnostiek op de HAP’ of één van de andere projecten. De winnaars worden dinsdag 6 juni bekend gemaakt op een bijeenkomst van VGZ in Arnhem.

Meer informatie
Het project ‘Diagnostiek op de HAP’ is een project dat valt onder het meerjarenprogramma Kwaliteit Als Medicijn. Meer informatie over Kwaliteit Als Medicijn is te vinden op www.rivas.nl/KAM.

Meer informatie over Huisarts en Zorg is te vinden op http://www.huisartsenzorg.nu/. Meer informatie over het Beatrixziekenhuis is te vinden op http://www.beatrixziekenhuis.nl/

Gerelateerde artikelen

GHOR Zuid-Holland Zuid
Romboutslaan 105
3312 KP  Dordrecht

GHOR in beweging