Oproep

Bestuurders doen oproep aan Hoeksche Waard

De bestuurders van Alerimus, Careyn, Cavent, Heemzicht, Welzijn Hoeksche Waard en Zorgwaard doen een gezamenlijke oproep aan alle inwoners van de Hoeksche Waard.

OproepAlleen sámen krijgen we het coronavirus eronder. Een slogan die we nu veel horen en die klopt als een bus wat ons betreft. Als iedereen de RIVM-richtlijnen goed opvolgt, voorkomen we nieuwe coronabesmettingen. Dat het echt zo werkt, is ook gebleken: door ons allemaal te houden aan de coronaregels kwam er bijvoorbeeld een einde aan de lockdown.

 

Aandacht verslapt

Toch ontvangen wij signalen dat de aandacht voor de coronaregels in onze samenleving verslapt en dat bijvoorbeeld in regio Rotterdam het aantal besmettingen toeneemt. Daar maken wij ons grote zorgen over. Het is menseigen dat als het beter lijkt te gaan, we de neiging krijgen de touwtjes wat meer te laten vieren en dat is precies wat het coronavirus graag wil. Scherp blijven op het naleven van de coronaregels is voorlopig noodzakelijk. Zo helpen we elkaar het beste en blijven we hopelijk gevrijwaard van het coronavirus. Dit zien we meer dan graag; voor u, uw naasten en uiteraard ook voor de mensen voor wie wij ons dagelijks inzetten, de ouderen en kwetsbaren onder ons.

ouderen

Daarom doen we uit de grond van ons hart een oproep aan iedereen in de Hoeksche Waard: laten we ons ‘goede coronagedrag’ voortzetten, want we zijn echt op elkaar aangewezen bij het bestrijden van deze coronapandemie. We hopen dat iedereen in de Hoeksche Waard samen met ons alert blijft op het naleven van de RIVM basisregels. En bent u op vakantie geweest in een land of gebied met verhoogd risico op coronabesmetting? Dan raden we u aan om veertien dagen in quarantaine te gaan, zodat u onbedoeld geen andere mensen besmet.

De bestuurders van Alerimus, Careyn, Cavent, Heemzicht, Welzijn Hoeksche Waard en Zorgwaard

Bron: Het Kompas

Gerelateerde artikelen

GHOR Zuid-Holland Zuid
Romboutslaan 105
3312 KP  Dordrecht

GHOR in beweging