HAP open

Huisartsenpost Dordrecht overdag open

De regionale huisartsenpost Drechtsteden in Dordrecht gaat de komende maand tot twee keer toe overdag open. Reden daarvoor is een grote bijscholingsactie van de huisartsen in de regio.

De huisartsenpost naast het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht is alleen in de weekeinden, ’s avonds en ’s nachts geopend. Wie echt niet kan wachten tot de eigen huisarts er weer is, kan daar terecht.

Op donderdagen 26 oktober en 9 november is de huisartsenpost echter ook van 08.00 uur tot 17.00 uur geopend. De reden: op beide dagen volgt een derde van de huisartsen, hun ondersteuners en hun assistentes bijscholing. Dat zijn er zo veel, dat de gebruikelijke waarneming door collega-huisartsen onmogelijk te regelen is, vertelt de Dordtse huisarts Angelique Boers namens de huisartsenvereniging. Het is voor het eerst dat zoveel artsen in de regio tegelijkertijd afwezig zijn.

Succes
Aan de scholing is niets bijzonders, aldus Boers. Het enige dat anders is dan normaal is dat alle artsen en medewerkers uit de regio samen scholing volgen. Dat geeft hen de mogelijkheid elkaar te leren kennen en van elkaar te leren. Zo kunnen ze ontdekken welke mogelijkheden er in de omgeving nog meer zijn om problemen op te lossen.

De twee regionale cursusdagen waren bedoeld als proef, maar waren al heel snel volgeboekt. Boers: ,,Het is nu al een succes.” Waarschijnlijk volgen er meer dagen. PatiĆ«nten merken er alleen van dat ze slechts met spoedeisende klachten bij de post terecht kunnen, waar de gebruikelijke waarneming open staat voor elke klacht.

Gerelateerde artikelen

GHOR Zuid-Holland Zuid
Romboutslaan 105
3312 KP  Dordrecht

GHOR in beweging