RAV

Gewondennest tent heeft nu twee functies

Bij een grote ramp met veel slachtoffers rukt de Ambulancedienst ZHZ uit met het GGB-voertuig (Grootschalige Geneeskundige Bijstand). In die bus zit een tent, die op de rampplek fungeert als ‘gewondennest’.

Het is zonde om die tent alleen te gebruiken voor dat doel, dacht ambulancechauffeur en PR-man Wim Visser. Het is immers ook een prachtige ontvangstplek voor het publiek bij evenementen, voorlichting en demonstraties.

GGB tent RAVPromotiekraam
Het witte doek moest daarvoor wel wat worden ‘opgeleukt’. Dat is goed gelukt: vanochtend onthulde Wim samen met collega’s twee afneembare zijwanden, die van de tent in een handomdraai een aantrekkelijke promotiekraam maken. De fraaie afbeeldingen van onze voertuigen zijn het werk van ambulancechauffeur en fotograaf Eric IJdo.

 

GewondennestGGB tent ambulancedienst ZHZ
“We spreken de wens uit dat de tent in deze PR-opstelling zo veel mogelijk bezoekers krijgt en bij GGB-inzetten zo weinig mogelijk patiënten”, sprak Wim na de onthulling. Op een preventiemarkt of zomerfeest kunt u dus in de toekomst wellicht een leerzaam kijkje nemen in het gewondennest. Gebeurt er een echte ramp, dan is de tent in no-time in te pakken voor de uitruk van de GGB-bus.

 

Gerelateerde artikelen

GHOR Zuid-Holland Zuid
Romboutslaan 105
3312 KP  Dordrecht

GHOR in beweging