Mediaoptreden

Voorbereiding op mediaoptreden

Ten tijde van een incident of ramp geeft de dienstdoende directeur Publieke Gezondheid (DDPG) advies aan de burgemeester in het GBT of RBT, maar kan hij ook de burgemeester bijstaan in een persconferentie? Uit recente oefeningen binnen de Veiligheidsregio ZHZ is gebleken dat dit laatste toch om wat andere vaardigheden vraagt dan bij het adviseren aan de burgemeester over strategische genees- en gezondheidskundige aspecten.

Mediaoptreden DDPGUit de POP gesprekken met de vier DDPG’s bleek dat ook zij wel meer theoretische en praktische kennis wilde over het geven van een interview of persstatement. Voor het team GHOR was dit een teken om de vier huidige DDPG’s een competentie training persvoorlichting aan te bieden. Aan Ronald Brouwers van RB Communicatie de eer om bij de DDPG’s de puntjes op de i te krijgen en hen klaar te stomen de regie te krijgen over een interview.

Middels het beoefenen en trainen van levensechte interviews hebben de DDPG’s geleerd korte en krachtige kernboodschappen te formuleren en hebben zij kennis gemaakt met diverse interview technieken. Een afwisselende training met theorie en ook veel praktische momenten voor de camera waardoor een optimaal rendement is behaald. De vier DDPG’s zijn nu voorbereid op een succesvol mediaoptreden!

Gerelateerde artikelen

GHOR Zuid-Holland Zuid
Romboutslaan 105
3312 KP  Dordrecht

GHOR in beweging