adviseur

Officier van Dienst Geneeskundig (OvD-G)

Wat ga je doen als Officier van Dienst Geneeskundig (OvD-G)? – Een inkijkje in jouw piketfunctie

Je pager gaat voor een grote brand in een zorginstelling in Zwijndrecht. Jij stapt in je piketauto en bent binnen 30 minuten op plaats incident. Aanrijdend krijg je van de meldkamer ambulancezorg meer informatie en hoor je dat de ontruiming gestart is. Ter plaatse ga je eerst een beeld van de situatie vormen en bepaal je onder andere waar gewonden opgevangen kunnen worden, hoeveel ambulances noodzakelijk zijn en of verdere ontruiming noodzakelijk is. Later tijdens het incident neem je deel aan het Commando Plaats Incident (CoPI) overleg. In dit overleg deel jij met de multi-partners (politie, brandweer en bevolkingszorg) het geneeskundige beeld van het incident en bepaal je gezamenlijk een plan van aanpak. Na het overleg bel jij de Algemeen Commandant Geneeskundige Zorg (ACGZ, jouw functioneel leidinggevende) om het beeld uit het CoPI overleg te delen en te sparren over of er verdere acties noodzakelijk zijn ten aanzien van de processen acute en publieke gezondheidszorg.

Commando Plaats Incident (CoPI) from Veiligheidsregio ZHZ on Vimeo.

Dit ben jij

Je bent als OvD-G in staat om besluiten onder tijdsdruk te nemen. Daarnaast is het belangrijk dat je kunt leidinggeven en coördineren. Organiseren van je eigen werk is je niet vreemd, maar je werkt ook prima in een team. Je bezit een gezonde dosis overtuigingskracht. Tevens ben je je bewust van je verantwoordelijkheden en bevoegdheden en goed in staat om te reflecteren op eigen handelen.
Je bent woonachtig in de regio Zuid-Holland Zuid of net daarbuiten. Je zorgt er voor dat je binnen 30 minuten op plaats incident aanwezig kunt zijn.

Verder beschik je over:

  • Aantoonbaar HBO werk- en denkniveau
  • Interesse en affiniteit met de geneeskundige hulpverlening
  • Een medische achtergrond is een pré

De organisatie

De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid (VRZHZ) is één van de 25 veiligheidsregio’s in Nederland. Namens de tien gemeenten in onze regio voeren wij verschillende taken uit voor risicobeheersing, crisisbeheersing, rampenbestrijding, brandweerzorg en geneeskundige hulpverlening (GHOR). Zo werken we elke dag samen met onze partners (denk aan o.a. Politie, Ambulancedienst, Rijkswaterstaat, Defensie en Waterschappen) aan een veilige en gezonde omgeving voor de inwoners, bedrijven en bezoekers van onze regio.

Er is nog veel meer te vertellen! Lees hier alles over onze organisatie.

GGDGHOR-crisisorganisatie

Sinds juli 2018 zijn de crisisorganisaties van de GHOR en de Dienst Gezondheid & Jeugd (GGD) samengevoegd tot één GGDGHOR-crisisorganisatie. Door op deze manier het beste van beide werelden samen te brengen, zorgt de GGDGHOR-crisisorganisatie tijdens een grootschalig incident of crisis voor een adequate geneeskundige hulpverlening, advisering m.b.t. de inzet van capaciteit en de publieke gezondheid. Dit gebeurt onder de verantwoordelijkheid van de Directeur Publieke Gezondheid.

Er is nog veel meer te vertellen over onze mooie organisatie. Wil je meer weten? Kijk dan op deze website.

Wat bieden wij jou?

Een uitdagende en veelzijdige operationele piketfunctie naast je huidige functie. Je maakt deel uit van een piketteam bestaande uit vier personen, dit betekent dat jij één keer per maand piketdienst draait van een hele week. Je ontvangt hiervoor een beschikbaarheidsvergoeding conform de 10/16 regeling uit de Operationele Bereikbaarheid en Beschikbaarheidsregeling van de VRZHZ.

Je werkt jaarlijks 40 uur aan jouw vakbekwaamheid door middel van opleiding, training en oefening. De kosten van opleiding, training en oefening worden door ons vergoed en bedragen €49,83,- per uur. Je volgt eerst de opleiding tot Officier van Dienst Geneeskundig. De opleiding vindt plaats in de periode september t/m december van 2023. Voor meer informatie over de opleiding: OvD-G Officier van dienst geneeskundig (reguliere opleiding) | NIPV. De opleiding komt het eerste jaar (deels) bovenop de jaarlijkse 40 uur aan opleiding, training en oefeningen. Je stroomt in het piket nadat je de opleiding Officier van Dienst Geneeskundig met een positieve uitslag hebt afgerond en er een plek beschikbaar komt in de piketpool.

Enthousiast?

De functie staat open voor personen die zich in het profiel herkennen. Wij zijn ervan overtuigd dat diversiteit in teams bijdraagt aan de effectiviteit van het werk. Beschik jij over de ervaring en het talent dat we nodig hebben? Of beschik je niet over alles wat we vragen, maar denk je wel dat jij de beste kandidaat bent? Dan spreken wij je graag!

Je kunt solliciteren tot en met woensdag 16 augustus met een brief en jouw CV via deze link. De gesprekken staan gepland op maandag 21 augustus.

Vragen?

Meer informatie over de functie en procedure kan je opvragen bij Jeroen Peeters. Je kunt hem bellen of appen op: 06-13585149.

Gerelateerde artikelen

GHOR Zuid-Holland Zuid
Prof. Kohnstammlaan 10
3312 KL  Dordrecht

GHOR in beweging