huisartsen

Ook de huisartsen in de regio worden gevaccineerd

Blije geluiden uit het Albert Schweitzer ziekenhuis. Het antwoord op de vraag of zij er klaar voor zijn is volmondig “Ja!” Dinsdag werd er begonnen met het vaccineren van huisartsen. Matthijs Dekker van het ziekenhuis begeleidt het inenten tegen het coronavirus en ziet alleen maar blije en tevreden gezichten. “Ze hebben er lang op moeten wachten. Het is terecht dat zij vervroegd aan de beurt zijn.”

Volgens Dekker is het van groot belang dat de huisartsen beschermd zijn tegen COVID-19. Zij staan in nauw contact met een hoop patiënten die mogelijk besmet zijn met het virus. Een huisarts zegt de vaccinatie bijzonder te vinden. “Ik ben dan ook opgelucht dat we eindelijk mogen. Ook hoop ik dat onze patiënten natuurlijk zo snel mogelijk aan de beurt zijn.”

Het werk als huisarts is heel anders tijdens deze coronacrisis. “Het is nog zeker wel te doen, maar inderdaad anders. Voorheen kon ik mijn praktijk nog op routine draaien. Je moet nu echt nadenken over de beslissingen die je maakt.”

Na de vaccinatie moeten de huisartsen nog 15 minuten blijven om te kijken hoe zij reageren op de inenting. “Nog een kwartiertje wachten, dan mogen we weer terug. Dan wachten de patiënten weer op ons.” zegt één van hen.

Na woensdagochtend zullen er 460 personen gevaccineerd zijn, bestaande uit huisartsen, chauffeurs, ondersteuners en alle anderen die dagelijks in contact komen met patiënten. Het tweede vaccin krijgen ze over vier weken.

Bron: RTV Dordrecht

Gerelateerde artikelen

GHOR Zuid-Holland Zuid
Romboutslaan 105
3312 KP  Dordrecht

GHOR in beweging