medewerker in beeld

Medewerker in beeld – Pim van Dam

De GHOR, daar werk je niet, dat ben je.

De natuur en de dieren hadden van jongs af aan mijn aandacht en daarom besloot ik de Hogere Agrarische School te volgen en mocht mij daarna agrarisch bedrijfskundig ingenieur noemen. Het balletje rolde daarna anders en via via kwam ik bij een ICT-bedrijf terecht als helpdeskmedewerker en in de verkoop. In 2003 stapte ik over naar de GHOR ZHZ. We waren nog gevestigd in de voormalige zusterflat van het Refaja ziekenhuis in Dordrecht.

Pim van Dam

Als logistieke man van de GHOR ZHZ hield ik mij voornamelijk bezig met de Geneeskundige Combinatie en na de verhuizing naar Alblasserdam ook met inkoop en voorraadbeheer. Langzamerhand verschoof het takenpakket naar planvorming.

De afgelopen jaren houd ik me onder meer bezig met mono-planvorming, zorgcontinuïteit en onderwerpen die met ICT te maken hebben, zoals GHOR4all, de landelijke applicatie die inzicht geeft in de bereikbaarheids- en capaciteitsgegevens van zorginstellingen. Het is leuk als je daarin wat kunt betekenen en dat ook eigen ideeën op landelijk niveau doorgevoerd worden.
Recentelijk heb ik, als nestor van de GHOR ZHZ, nog een stukje GHOR geschiedenis verteld. Het gaat terug tot de treinramp in Harmelen, waarna onder andere de meldkamer ambulance is ontstaan. In de jaren negentig startte een project GHOR om de hulpverlening onder rampenomstandigheden te verbeteren.

In al die jaren is de GHOR gegroeid en doorontwikkeld en zijn we nu super trots op wat we met elkaar hebben gebouwd en bereikt.

 

De GHOR zit in je bloed, eenmaal besmet, dan wordt het meer een manier van leven. Naast leuke collega’s is het werk ook fantastisch, veelzijdig en afwisselend, ik houd er van. De ene keer ben ik bezig met beleidsmatige aandachtspunten rond infectieziekten of informatiemanagement, het volgende moment heb ik contact met zorginstellingen. En niet veel later spreek ik zaken af voor de aanschaf van een nieuwe auto, gevolgd door een overleg over de migratie van C2000 en geef ik nog even advies over een evenement. Het mooie is ook dat we vrijwel op alle dossiers in duo’s werken, zodat je met elkaar kunt sparren en elkaar kunt vervangen. De GHOR ZHZ, daar werk je niet, dat ben je!

Gerelateerde artikelen

GHOR Zuid-Holland Zuid
Romboutslaan 105
3312 KP  Dordrecht

GHOR in beweging