Instructiefilm voor leden sectie GHOR

Onlangs is door de medewerkers van de GHOR een instructiefilm opgenomen voor de piketfunctionarissen die actief zijn binnen de sectie GHOR.

Doel van deze film is om nieuwe piketleden een beeld te geven van hoe er gewerkt wordt binnen de sectie, maar ook om potentiele piketleden een idee te geven van wat er van hen wordt gevraagd en wat er op hen af kan komen. Uiteraard biedt het ook de huidige piketleden de kans om snel even de kennis op te frissen.

Bezetting en taken sectie GHOR
Maar wie maken nu eigenlijk onderdeel uit van deze sectie? En wat is hun rol? De sectie GHOR wordt bemand door de Algemeen Commandant Geneeskundige Zorg (ACGZ), Hoofd Ondersteuning geneeskundige zorg (HOn), Hoofd Informatie geneeskundige zorg (HIn) en Operationeel Medewerkers sectie GHOR (OMAc). De sectie is actief bij een GRIP 2-situatie of hoger, of op speciaal verzoek.

Vanuit deze sectie is het hun taak om bij een opgeschaalde situatie te richten op de co├Ârdinatie van de geneeskundige keten. Hierbij moet je onder meer denken aan:

  • het opstellen van het slachtofferbeeld,
  • het bepalen van het gezondheidskundig handelingsperspectief bij een ongeval met gevaarlijke stoffen,
  • het informeren van betrokken zorginstellingen en het signaleren en oplossen van knelpunten binnen de geneeskundige keten.

Maak je geen onderdeel uit van de GHOR crisisorganisatie, maar ben je wel benieuwd naar hoe de GHOR-sectie te werk gaat, dan kan deze film uiteraard ook interessant voor je zijn!

Kijk hier naar de film.

Gerelateerde artikelen

GHOR Zuid-Holland Zuid
Romboutslaan 105
3312 KP  Dordrecht

GHOR in beweging