Hollandse griep

Hollandse Griep: directeuren Publieke Gezondheid oefenen mee!

Met elkaar tellen we af naar de meerdaagse oefening de Hollandse griep. Saskia Baas, Directeur Publieke Gezondheid Rotterdam Rijnmond, en Karel van Hengel, Directeur Publieke Gezondheid Zuid-Holland Zuid, doen mee aan deze unieke regionale oefening. Ze vertellen over het belang van en hun ervaring met oefenen.

In de praktijk toetsen

Karel vindt het belangrijk te onderzoeken of dat wat op papier is bedacht ook in de praktijk werkt: “Het komt niet vaak voor dat we zo groots kunnen oefenen. Het wordt een uitdaging om te zien hoe in de Witte Kolom wordt samengewerkt”. Ook Saskia benadrukt het belang van een simulatie: “Je leert elke keer weer van elkaar. Het is het moment dat we echt samenwerken en dat we gaan ontdekken wat we kunnen verbeteren in de samenwerking.”

Voor alles een eerste keer

Voor zowel Saskia als Karel is het de eerste keer dat zij aan zo’n grote meerdaagse oefening deelnemen. Saskia heeft wel ervaring met soortgelijke eendaagse trainingen. “Ik weet uit de praktijk dat wij, door veel te trainen en elke keer opnieuw weer ervaring opdoen met realistische simulaties, toegerust zijn om veel aan te kunnen. Wij zijn in staat om waar nodig te improviseren en bovenal echt resultaatgericht te werken.”

Laat je meevoeren

Karel wil iedereen die deelneemt aan de oefening meegeven ‘vol’ de oefening in te gaan. “Laat je meevoeren en gun jezelf dat je ervan kunt leren.” Saskia hoopt dat deelnemers serieus werken en leren, maar ook tijd besteden aan het elkaar (nog) beter leren kennen.

Filmpje

Op het YouTube kanaal van Hollandse Griep is projectleider, Gert-Jan Ludden, te zien in een filmpje. Hij vertelt in het kort nog iets meer over de oefening.

Gerelateerde artikelen

GHOR Zuid-Holland Zuid
Prof. Kohnstammlaan 10
3312 KL  Dordrecht

GHOR in beweging