Deelnemers waarderen congres met 9,2!

“Het gezamenlijke congres over terrorismegevolgbestrijding van 8 maart jl. voelt als een geslaagde missie met een positief resultaat. Maar je wilt ook graag weten of de deelnemers dit zo hebben ervaren en of er nog ruimte is voor verbetering”, aldus Paul Jonker van de GHOR ZHZ. “Vandaar dat wij hebben gekozen voor een digitale evaluatie.”

Doel congres
Het doel van dit congres staat in het teken van bewustwording en mogelijke dilemma’s die zich binnen de geneeskundige keten kunnen voordoen. Voor de opbouw van het congres is gekozen om bij de start van een incident te beginnen en daarom zijn de politieprocessen als eerste toegelicht. Vervolgens is ingegaan op de triage, pré hospitale zorg, transport, hospitale zorg en psychosociale zorg. Als afsluiter staat een verdieping in de traumatologie op het programma met in het bijzonder speciale aandacht voor patiënten met ‘blast’ verwondingen.

Tops en Tops
Omdat er altijd ruimte is voor verbetering zijn alle deelnemers gevraagd een evaluatie in te vullen. Van de 163 respondenten hebben 78 mensen de enquête ingevuld. Dit is een percentage van 47,8%.

Jonker: “De reacties van de respondenten zijn over het algemeen zeer positief. Het programma moest een zo breed mogelijk scala aan zorgverleners bereiken en daarom hebben wij een gevarieerd programma aangeboden met sprekers met ‘real time’ ervaringen op dit gebied. Gelukkig hebben de respondenten ook tips gegeven in de opbouw en inhoud voor eventuele vervolgcongressen. Deze tips worden zo veel als mogelijk in eventuele vervolgcongressen verweven. De tops zijn complimenten aan sprekers en de organiserende instanties!”

Dank
“Dat het congres is gewaardeerd met een 9.2 hebben wij nooit kunnen dromen. Een fantastisch cijfer waarvoor wij bezoekers, sprekers en de medeorganiserende instanties (Albert Schweitzer ziekenhuis en de Ambulancedienst ZHZ) heel hartelijk willen danken.”

Gerelateerde artikelen

GHOR Zuid-Holland Zuid
Prof. Kohnstammlaan 10
3312 KL  Dordrecht

GHOR in beweging