Instructiefilm Grootschalige Geneeskundige Bijstand

Sinds het begin van 2016 is de Geneeskundige Combinatie verleden tijd en heeft de procedure van Grootschalige Geneeskundige Bijstand, kortweg GGB, zijn intrede gedaan. Dit nieuwe model sluit beter aan op de dagelijkse traumazorg en veranderde wettelijke verantwoordelijkheden in de afgelopen jaren.

Invoering van het GGB-model betekent vooral een verandering in hoe de geneeskundige hulpverlening bij rampen of grote incidenten georganiseerd is. Dus hoe verschillende hulpverleners met elkaar samenwerken en over welke aanvullende hulpmiddelen zij kunnen beschikken naast de reguliere ambulancezorg.

Instructiefilm
Aangezien deze procedure in de werkwijze wel enkele veranderingen teweeg brengt, is door de GHOR een instructiefilm ontwikkeld voor (en in samenwerking met) de medewerkers van alle betrokken organisaties: de Ambulancedienst, het Nederlandse Rode Kruis, de Gemeenschappelijke Meldcentrale en de GHOR. Ook andere geïnteresseerden (van bijvoorbeeld geneeskundige keten- en multidisciplinaire partners) biedt de film een goed inkijkje in hoe de geneeskundige opschaling tijdens grootschalige incidenten in het veld is georganiseerd.

We zijn trots op het resultaat en kunnen dan ook sterk aanraden het eens te bekijken. De filmbeelden zijn gemaakt tijdens de eerste gezamenlijke GGB-oefening in Zuid-Holland Zuid van 12 mei 2016.

Bekijk hier de instructiefilm GGB

Gerelateerde artikelen

GHOR Zuid-Holland Zuid
Prof. Kohnstammlaan 10
3312 KL  Dordrecht

GHOR in beweging