De Apotheker

dé medicijnspecialist en spil in de eerstelijnswijkzorg

De openbare apotheek is de meest laagdrempelige en best bereikbare zorgvoorziening, wat bijdraagt aan de positie van de apotheker als een onmisbaar aanspreekpunt in de wijkzorg. De apotheker is een herkenbaar en aanspreekbaar punt voor veel mensen in de wijk en heeft daarmee een sleutelfunctie binnen het kernteam van de eerstelijnszorg.

Dit team is essentieel voor het versterken van de onderlinge verbindingen tussen verschillende disciplines in de zorg.

Een van de speerpunten van onze coöperatie is dat we gezamenlijk, dus met alle openbaar apothekers in de regio Dordrecht en Gorinchem e.o., de kansen zien en benutten om de rol van de apotheker als spil in de eerstelijnswijkzorg te versterken.

Kitty Faber

Voorzitter

De werkwijze

1 aanspreekpunt voor alle openbaar apotheken

Apothekersorganisatie aan de Merwede is een coöperatie van 39 apotheeklocaties in de regio’s Gorinchem & Dordrecht en directe omgeving. De coöperatie behartigt de belangen van zo’n 60 openbaar apothekers. De organisatie wordt aangestuurd door 5 bestuursleden die ondersteund worden door speciaal daartoe opgeleide Kaderapothekers, Leefstijlapothekers en diverse werkgroepen.

We zien de openbaar apotheker als coach van de patiënt in zijn geneesmiddelengebruik, als bewaker van de medicatieveiligheid. Zo helpt de apotheker de patiënt om zo lang mogelijk gezond, sociaal en maatschappelijk actief te zijn en de kwaliteit van leven te behouden c.q. te verhogen.

Enkel door met elkaar de verbinding op te zoeken en met elkaar samen te werken is optimale zorg bereikbaar. Dat doen we onderling met alle openbaar apothekers en met andere zorgprofessionals zoals huisartsen coöperaties, ziekenhuizen, thuiszorgorganisaties, hulpverlenende instanties en andere partijen die actief zijn in het brede zorgveld van de regio’s.

En zo denken we ook mee met het team GHOR. Met elkaar bekijken we scenario’s van rampen/calamiteiten en bespreken wat de impact zou (kunnen) zijn voor de medicatievoorziening en -veiligheid voor onze regio.

GHOR Zuid-Holland Zuid
Prof. Kohnstammlaan 10
3312 KL  Dordrecht

GHOR in beweging