Floor Borgman

Nieuwe collega voor team GHOR

Medewerkers die bij de GHOR werken, ontwikkelen zich en maken nieuwe carrière stappen. Dit betekent dat wij ons huis hebben open gezet voor een nieuwe collega.

Sander Zwanenburg heeft een stap gemaakt binnen onze afdeling Voorbereiding op Rampen en Crises en gaat zich meer richten op o.a. het bestuurlijk oefenen. Jeroen neemt de taken van Sander over en richt zich binnen het werkveld van de GHOR meer op de multidisciplinaire samenwerking daarin.

Helaas nemen wij afscheid van Sander die zich vele jaren met groot enthousiasme en hoge kwaliteit heeft ingezet voor de GHOR. Maar wij krijgen er ook leuke nieuwe collega bij! Niet helemaal een nieuwe collega, want met Floor Borgman hebben wij een ‘bekende’ erbij gekregen.

Hieronder stelt Floor zich voor!

nieuwe collega

Nieuwe collega! Even voorstellen…


Wat is je eerste indruk?

Poeh, mijn eerste indruk van de GHOR is natuurlijk al van een tijdje geleden, toen ik binnenkwam als stagiaire begin 2019!

Mijn indruk van het GHOR team is altijd ontzettend positief geweest. Het is een ontzettend leuke en gezellige groep collega’s en voelt echt een beetje aan als een familie. Helemaal in deze COVID-19 periode waarin het ontzettend druk is, maar iedereen maakt altijd wel even tijd om te vragen hoe het met je gaat of om een babbeltje te maken. Ik heb mij altijd heel erg welkom gevoeld.

Wat is je rol binnen het team van de GHOR?
Binnen het team van de GHOR ga ik aan de slag met Vakbekwaamheid. Ik zet mij in op het coördineren en ontwikkelen van de monodisciplinaire OTO-activiteiten en het vakbekwaam maken en behouden van de GHOR-piketleden.

Nu, in de COVID-19 periode, ben ik accounthouder van Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM) en tweede accounthouder (naast een collega van de GGD) voor de Verstandelijk gehandicaptensector en Jeugdzorg. In september ga ik starten met de opleiding tot Hoofd Ondersteuning geneeskundige zorg (HOn), waar ik super veel zin in heb.

Waar kom je vandaan en welke ervaring neem je mee?
Ik kom uit Delft, waar ik in een gezellig appartementje woon.

Ik kom vers van de opleiding Integrale Veiligheidskunde, dus ik neem mijn frisse blik van de opleiding met mij mee! Mijn derdejaars stage heb ik gelopen bij de GHOR en ik ben afgestudeerd bij de GGD. Dit maakt dat ik al een aardig beeld heb van de (gezondheidszorg in de) regio.

Naast mijn opleiding en stage ben ik drie jaar actief geweest als secretaris van de opleidingscommissie. In deze rol heb ik ervaring opgedaan als verbinder en als aanspreekpunt van zowel de studenten als het management van de opleiding. Verder ben ik in mijn vrije tijd leiding bij een scouting vereniging, waar ik ervaring heb opgedaan in leiding geven.

Waarom heb je gekozen voor GHOR ZHZ?
Ik heb gekozen voor de GHOR ZHZ, omdat de sfeer en werkwijze mij heel erg aanspreekt. Zoals ik al eerder aangaf, hangt er een warme en familiaire sfeer op het bureau, wat maakt dat ik het een hele fijne en prettige werkomgeving vind.

Wat betreft werkwijze onderscheidt de GHOR ZHZ zich van andere GHOR bureaus, omdat zij een gezamenlijke crisisorganisatie hebben met de GGD (GGDGHOR crisisorganisatie). Ik vind het gaaf dat de GHOR zich hier voor inzet, en niet bang is om nieuwe dingen uit te proberen. Dit past wel bij mij.

Daarbij spreekt de regio Zuid-Holland Zuid mij heel erg aan. Zuid-Holland Zuid heeft een ontzettend interessant gebied, waar heel veel verschillende soorten risico’s samenkomen. Denk aan het uitgebreide verkeersnetwerk, rivierengebied en het transport van gevaarlijke stoffen. Daarbij heeft de regio veel buurregio’s, wat samenwerking interessant maakt.

Wat kunnen we van jou als GHOR adviseur verwachten?
Als GHOR adviseur kan je van mij verwachten dat ik vol energie en enthousiasme aan de slag ga! Ik ben nieuwsgierig en vind het leuk om nieuwe ideeën en mogelijkheden te onderzoeken. In mijn werk ben ik nauwkeurig en gestructureerd en ben ik niet bang om kritisch te zijn. Ik vind het leuk om kennis te maken met nieuwe netwerken en om mij in te zetten voor samenwerking.

Gerelateerde artikelen

GHOR Zuid-Holland Zuid
Romboutslaan 105
3312 KP  Dordrecht

GHOR in beweging