medewerker in beeld

Medewerker in beeld – Jos Bal

Met collega’s crisisbeheersing naar een steeds hoger plan brengen

Tijdens mijn HBO-opleiding integrale veiligheid vond ik het leuk om als reservist bij het korps Nationale Reserve operationele bagage op te doen. Daarna ben ik bij de vrijwillige brandweer in mijn woonplaats op Goeree-Overflakkee gestart, heb ik een jaar bij een adviesbureau gewerkt om vervolgens aan de slag te gaan als veiligheidsadviseur bij de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht.

In Hendrik-Ido-Ambacht had ik op uiteenlopende aandachtsgebieden te maken met partijen als de politie, brandweer en de ambulancedienst, maar ook met de gemeentelijke organisatie en inwoners. Hoe kun je collega’s bijvoorbeeld interesseren voor hun rol in de rampenbestrijdingsorganisatie en hoe kun je inwoners stimuleren om aandacht te besteden aan zaken als goed hang- en sluitwerk?

Ik vind het interessant om theorie en praktijk bij elkaar te brengen, we kunnen van alles bedenken maar werkt het ook? Vervolgens heb ik de opleiding Hogere Veiligheidskunde gedaan, liep stage bij een groot chemisch bedrijf en ben als veiligheidsadviseur bij Hogeschool Rotterdam gaan werken. Een organisatie met 4.000 medewerkers en 40.000 studenten. Opnieuw een andere schaalgrootte en een ander blikveld, heel interessant.

 

Aan het werk bij de GHOR

Jos BalVanaf januari 2019 werk ik bij de GHOR, hier wil ik me deze boeiende veiligheidswereld eigen maken. Operationeel en praktisch is grootschalige geneeskundige hulpverlening al goed georganiseerd, ik hoop er onder meer aan bij te dragen dat we bestuurders nog beter van informatie voorzien, zodat zij afgewogen keuzes kunnen maken. Mijn collega’s zijn echt met hun vak bezig om crisisbeheersing naar een steeds hoger plan te brengen, waarbij er geen muren en drempels zijn, maar open en in een goede sfeer wordt samengewerkt. Ik hoop daarin mijn steentje bij te dragen en tegelijkertijd weer veel te leren. Daarnaast doe ik momenteel de master Risk, Crisis and Disastermanagement in Engeland. In de tijd die ik naast werk, studie en de brandweer overhoud, sport ik graag.’

Gerelateerde artikelen

GHOR Zuid-Holland Zuid
Romboutslaan 105
3312 KP  Dordrecht

GHOR in beweging