medewerker in beeld

Medewerker in beeld: Roland Bron

Van huis uit ben ik jurist, ik heb daarnaast communicatiewetenschap gestudeerd en ben begonnen bij een uitgeverij. Daarna heb ik twee jaar de rechterlijke opleiding gedaan, maar dat bleek geen match.

Roland BronVervolgens mocht ik vier jaar de korpsleiding van de Amsterdamse politie ondersteunen bij alles wat te maken had met openbare orde en veiligheid. Een fantastische baan, super leerzaam en een voorrecht om te mogen werken met de crème de la crème aan politiemensen. Na het COT, het Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement, kwam ik bij de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid. Zo houd ik me inmiddels een kleine twintig jaar bezig met veiligheid, crisisbeheersing en rampenbestrijding.

In de Veiligheidsregio en bij de GHOR zie je nadrukkelijk hoe essentieel de kracht van samenwerking is, onderling en met partnerorganisaties. Als bij crises of incidenten de samenleving ontwricht dreigt te raken, zijn wij met onder meer de brandweer, politie en ambulancedienst het laatste redmiddel. Je hebt maar één kans dus je moet het direct goed doen. Als ik hier aan het einde van mijn werkdag de deur dicht doe, doe ik dat altijd in de overtuiging dat onze medewerkers en onze partners klaar staan als er iets gebeurt.

Veranderende samenleving
En met opleidingen, middelen en dergelijke zijn ze optimaal voorbereid. Is dat niet een keer klaar, wordt me weleens gevraagd. In theorie misschien wel, maar in de praktijk verandert de samenleving en daarmee ook onze voorbereiding. Denk aan relatief nieuwe bedreigingen als terrorisme en cybercrime of aan partners die zich ontwikkelen. Dat maakt ons werk inhoudelijk enorm prikkelend. Daarnaast hebben we een super leuke groep gepassioneerde collega’s. Een goede sfeer is belangrijk. Het mag best eens knetteren, dat is gezond, maar we vertrouwen elkaar. Als de pieper gaat, hebben we allemaal hetzelfde doel voor ogen. Iedereen is dan gefocust, solidair en zit op één lijn om de veiligheid van inwoners van de regio te beschermen. Dat is hartstikke mooi.

Gerelateerde artikelen

GHOR Zuid-Holland Zuid
Romboutslaan 105
3312 KP  Dordrecht

GHOR in beweging