medewerker in beeld

Medewerker in beeld: Chris Dekkers

Mijn affiniteit ligt in de publieke gezondheid. Eerder ben ik onder meer directeur van de GGD geweest. Dat was echt een fantastische job, de mooiste periode van mijn werkzame leven. Vooral omdat de organisatie een hele sterke binding heeft met de samenleving en wat daar in gebeurt. Als ik opnieuw zou beginnen, zou ik waarschijnlijk voor een carrière als huisarts kiezen.

Om bij de ontwikkelingen in het gezondheidsdomein en de inhoudelijke kant van het werk betrokken te blijven, draai ik piket als directeur publieke gezondheid. Naast onze eigen regio Zuid-Holland Zuid heb ik dat ook een periode in de regio Utrecht gedaan.

Chris DekkersDaarnaast heb ik me in mijn huidige baan als strategisch adviseur GHOR onder meer bezig mogen houden met de samenvoeging van de crisisorganisaties van de GGD en de GHOR, een hartstikke mooi project. Verder was ik betrokken bij de fusie van Leerdam en Zederik per 1 juli 2019. Dat gaat om vijf brandweerposten met 120 vrijwilligers. Ik was verantwoordelijk voor de uittreding en overdracht aan de Veiligheidsregio Utrecht. In dat proces hadden we onder meer te maken met politiek-bestuurlijke besluitvorming. De ervaring om daarvoor contacten te onderhouden met de Eerste en Tweede Kamer was nieuw voor me en hartstikke leuk.

Zo blijf je jong
Ik vind het belangrijk om niet stil te staan maar om te blijven leren. Wat daarbij helpt is dat ik veel met jongere collega’s werk, dan ga je min of meer vanzelf mee in nieuwe ontwikkelingen. Mooie projecten doen, mijn ervaring overbrengen, meerwaarde toevoegen, verbindingen leggen tussen mensen en organisaties op geneeskundig vlak: daar word ik heel erg blij en enthousiast van. Ik ga dan ook echt elke dag met plezier, zin en energie naar mijn werk en geniet er met volle teugen van.

Gerelateerde artikelen

GHOR Zuid-Holland Zuid
Romboutslaan 105
3312 KP  Dordrecht

GHOR in beweging