medewerker in beeld

Medewerker in beeld: Jeroen Peeters

Steeds verbeteren, uitbreiden en vernieuwen maakt het leuk en interessant

Het leukste vind ik de diversiteit in mijn werkzaamheden. Als ik door mijn agenda blader, zie ik activiteiten van relatief eenvoudige trainingen tot ingewikkeldere oefeningen waarbij partijen samenwerken, zoals de ambulancedienst, GGD, ziekenhuizen, meldkamer, huisartsenposten, verzorgings- en verpleeghuizen en het Rode Kruis.

Jeroen PeetersHet is belangrijk, maar ook leuk om de relaties met al deze partners te onderhouden en hen bij zo veel mogelijk activiteiten te betrekken.  Bij een incident moet je het uiteindelijk ook samen doen. Het is mooi dat je door middel van OTO-activiteiten die verbinding kunt maken en de samenwerking kunt verbeteren. In totaal ben ik jaarlijks bij zo’n dertig, veertig OTO-activiteiten betrokken. Het is heel fijn dat ik daarbij veel ruimte krijg om het naar eigen inzicht te organiseren.

 

Uitdagen
Ik ben best kritisch op anderen, maar ook op mezelf, ik probeer dan ook samen met OTO-collega Sander elk jaar weer een vernieuwend en uitdagend OTO-programma op de mat te leggen. Een programma dat aansluit op de behoeften van de doelgroep, de ontwikkelingen in de regio en in het land. Dat maakt het leuk voor mezelf, maar ook voor de mensen waar je het voor doet. De ideeën hiervoor doe je bijvoorbeeld op naar aanleiding van gesprekken met de OTO-collega’s van andere organisaties, waar we regelmatig kennis en ervaringen mee uitwisselen.
Dan starten we bijvoorbeeld met een vrij kleinschalige oefening en kijken we daarna of we dat kunnen uitbreiden met extra ketenpartners.  Als dat lukt en de reacties zijn positief, dan word ik trots en blij.

Gerelateerde artikelen

GHOR Zuid-Holland Zuid
Romboutslaan 105
3312 KP  Dordrecht

GHOR in beweging