adviseur

Hoofd Crisisbeheersing met aandachtsgebied GHOR en Bevolkingszorg

Wat ga je doen als Hoofd Crisisbeheersing GHOR en Bevolkingszorg– Een inkijkje in jouw werkdag

Je dag start je thuis op. Je beantwoordt je email en belt een zieke collega. Om 9.00 uur heb je een digitaal overleg met de Directeur Publieke Gezondheid (DPG) en Directeur Risico- en Crisisbeheersing over de gezamenlijke crisisorganisatie. Jullie willen deze nog slagvaardiger gaan (her)inrichten. Daarna stap je in de auto naar kantoor Leerpark in Dordrecht. Om 11.00 uur heb je afgesproken met de adviseur Bevolkingszorg om samen het oefenprogramma voor volgend jaar te bespreken. Jullie bekijken wat er nodig is voor de gemeenten en hoe dat aansluit bij de Veiligheidsregio. Tijdens de lunch loop je met een aantal collega’s buiten een rondje, zodat je daarna weer fris verder kan. Begin van de middag sluit je aan bij een oefening, waar een uitdagend crisisscenario uit ons risicoprofiel wordt geoefend. Einde van de middag heb je nog een overleg met je collega Hoofd Crisisbeheersing om de begroting voor volgend jaar vorm te geven.

Dit ben jij

Je bent zeer geïnteresseerd in de opgeschaalde geneeskundige hulpverlening en de Bevolkingszorg-processen. Verder is het leidinggeven aan professionals je niet vreemd.
Goede communicatie, probleemoplossend vermogen, stressbestendigheid, flexibiliteit, oog voor bestuurlijke verhoudingen en samenwerking zijn eigenschappen die bij je passen. Tenslotte heb je een brede blik en waardeer je een werkplek waar niet alleen hard gewerkt, maar ook hard gelachen wordt.
Ben jij hiernaast mensgericht en een verbinder, dan hebben wij een match!
Verder beschik jij over:

  • Aantoonbaar HBO of WO werk- en denkniveau in de richting van Crisisbeheersing

De organisatie en afdeling

De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid (VRZHZ) is één van de 25 veiligheidsregio’s in Nederland. De VRZHZ werkt aan een veilige en gezonde omgeving voor de inwoners, bedrijven en bezoekers van onze regio. Daarbij wordt nauw samengewerkt met onder meer Politie, GGD, Ambulancedienst, Rijkswaterstaat, Defensie, Gemeenten, Waterschappen en private partners. De Veiligheidsregio verbindt, coördineert en faciliteert alle betrokken partijen om incidenten, rampen en crises te voorkomen en waar nodig te bestrijden.

Er is nog veel meer te vertellen over onze mooie organisatie. Wil je meer weten? Kijk dan hier.

De Afdeling

De afdeling Risico en Crisisbeheersing bestaat op dit moment uit zo’n 63 collega’s verdeeld over de teams van risicobeheersing en crisisbeheersing. Met jouw komst wordt een tweede Hoofd toegevoegd aan het team van Crisisbeheersing, met als aandachtsgebied GHOR en Bevolkingszorg. Jullie verdelen de taken en verantwoordelijkheden, sturen samen integraal het team aan om ervoor te zorgen dat het team optimaal kan presteren.

De GHOR bestaat op dit moment uit een team van 10 medewerkers. Hiernaast beschikt de GHOR samen met de GGD over een crisisorganisatie. Meer over de GHOR, als onderdeel van de Veiligheidsregio, kun je lezen op deze website!

Het team van Bevolkingszorg bestaat uit een team van vier vaste medewerkers en een samenwerkingsverband met de Adviseurs Crisisbeheersing bij de 10 gemeenten.

Wat maakt het werken bij ons zo leuk?

Ons team is nauw verbonden met de maatschappij en onze netwerkpartners. Wij voorkomen en bestrijden crises en bereiden ons daarop voor. Als zich een incident voordoet in onze regio, dan staan wij klaar. Of dit nu een groot ongeval is, een (nieuwe) pandemie of de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Wij gaan samen met ons grote netwerk van gemeentelijke- en zorgpartijen aan de slag om de crisis te bestrijden.

Wat bieden wij jou?

In ieder geval een organisatie die nu volop in de picture staat en in beweging is. Daarnaast krijg je:

  • Een bruto maandsalaris van minimaal € 4.797,- en maximaal € 6.544,- bruto per maand (schaal 12 van de CAR-UWO) op basis van een 36-urige werkweek. Deze vacature staat open voor 36 uur per week. Je salaris is afhankelijk van je kennis, opleiding en ervaring.
  • Aandacht voor balans tussen werk en privé. Je kunt bij ons flexwerken waarbij je in overleg bepaalt wanneer je thuis of op 1 van onze flexlocaties werkt;
  • Aandacht voor (persoonlijke) ontwikkeling, wij bieden je een ontwikkelassessment aan;
  • Een Individueel Keuze Budget: dit is 18,63% van je bruto jaarsalaris. Je beheert dit budget zelf en je kunt ervoor kiezen om dit te laten uitbetalen of er extra vakantie-uren van te kopen;
  • Je kan op termijn een operationele functie in de vorm van een piketfunctie vervullen. Dit betekent dat je gedurende een periode van 1 week beschikbaar bent om opgeroepen te worden voor incidenten. Hoe dit allemaal werkt leggen wij je graag uit in een gesprek.

Enthousiast?

De functie staat open voor personen die zich in het profiel herkennen. Wij zijn ervan overtuigd dat diversiteit in teams bijdraagt aan de effectiviteit van het werk. Beschik jij over de ervaring en het talent dat we nodig hebben? Of beschik je niet over alles wat we vragen, maar denk je wel dat jij de beste kandidaat bent? Dan spreken wij je graag!
De vacature staat open tot en met 13 augustus. De eerste gesprekken staan op gepland op woensdag 23 augustus.

Klik op deze link voor de vacature met knop om je documenten up te loaden.

Vragen?

Meer informatie over de functie en procedure kan je contact opnemen met Jannig Clarijs via 06-12745352 (Adviseur HRM). Wil je liever langskomen voor een kop koffie? Ook dat kan! Neem dan ook contact op met Jannig.

Gerelateerde artikelen

GHOR Zuid-Holland Zuid
Prof. Kohnstammlaan 10
3312 KL  Dordrecht

GHOR in beweging