adviseur

Beleidsadviseur GHOR gezocht!

Samen met zorgpartners bouwen aan de toekomstige risico- en crisisbeheersing voor de regio Zuid-Holland zuid, dat is waar de GHOR voor staat. In deze functie heb jij hierin een belangrijke rol én sta je paraat om de regionale crisisorganisatie aan te sturen bij langlopende crises.

Wat ga je doen als Beleidsadviseur / projectleider GHOR?

In deze functie ga je het verschil maken op maatschappelijke vraagstukken die raken aan veiligheid en zorg. Je bouwt vanuit de regio mee aan de landelijke ontwikkeling naar een toekomstbestendig, samenhangend stelsel voor crisisbeheersing. De geneeskundige hulpverleningsorganisatie in de regio (GHOR), investeert in dit kader in de aankomende jaren in diverse beleidsthema’s en projecten. In 2024 zijn het zorgrisicoprofiel, informatie gestuurd werken, accountmanagement en de crisisorganisatie bij langlopende crises belangrijke thema’s.

Als Beleidsadviseur / projectleider GHOR overzie je wat er moet gebeuren, waar ruimte zit om nóg effectiever samen te werken en hoe je de verschillende specialismen het best in hun kracht zet, zodat iedereen er echt klaar voor is als het nodig is. Zo speel jij een spilfunctie in het bepalen van concreet en uitvoerbaar beleid voor de GHOR in de regio.

Om dat te bereiken:

 • Zorg je voor een optimale verbinding met partners op tactisch en strategisch niveau.
 • Vertaal je bestuurlijk advies naar beleid.
 • Onderhoud je nauw contact met collega adviseurs over actuele thema’s en prioriteiten, de te bepalen koers en de stand van zaken op tactisch niveau.
 • Neem je deel aan ketenpartner overleggen en vertaal je de besproken onderwerpen naar aandachts- en actiepunten voor de VRZHZ.
 • Treed je op als multidisciplinair projectleider bij (dreigende) langlopende crises.
 • Draai je mee in de GGDGHOR crisisorganisatie.

Samen met de huidige beleidsadviseurs kijk je welke thema’s jij op gaat pakken en jullie bepalen gezamenlijk de overstijgende koers.

Dit ben jij

Een echte verbinder, die het grotere plaatje kan overzien en weet over te brengen in de organisatie. Eigenschappen waarin jij jezelf herkent zijn: Sterke communicatieve vaardigheden in woord en geschrift, overtuigingskracht, inlevingsvermogen, analytisch vermogen, stressbestendig en een brede en open blik.

Jij:

 • Hebt aantoonbaar WO werk- en denkniveau.
 • Brengt minimaal 5 jaar werkervaring mee in beleidsmatige functies binnen crisisbeheersing en/of de zorg en hebt ervaring in het leiden van projecten.
 • Bent geïnteresseerd in de geneeskundige hulpverlening in opgeschaalde situaties.
 • Hebt gevoel voor politiek bestuurlijke verhoudingen en bent organisatie sensitief.
 • Bent zelfstandig, pro actief en hebt een sterk reflectief vermogen.
 • Houdt graag ontwikkelingen in de markt en best-practices van andere regio’s in de gaten, om deze kennis weer toe te kunnen passen binnen je eigen scope.

De organisatie en het team

De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid (VRZHZ) is één van de 25 veiligheidsregio’s in Nederland. Namens de tien gemeenten in onze regio voeren wij verschillende taken uit voor risicobeheersing, crisisbeheersing, rampenbestrijding, brandweerzorg en geneeskundige hulpverlening (GHOR). Zo werken we elke dag samen met onze partners (denk aan o.a. Politie, Ambulancedienst, Rijkswaterstaat, Defensie en Waterschappen) aan een veilige en gezonde omgeving voor de inwoners, bedrijven en bezoekers van onze regio.

Er is nog veel meer te vertellen! Lees hier alles over onze organisatie.

Het Team

Bureau Crisisbeheersing bestaat uit drie kolommen: de GHOR, Bevolkingszorg en Crisisbeheersing. Het Bureau is onderdeel van de afdeling Risico-en Crisisbeheersing en bestaat uit 60 collega’s.

Wij zijn nauw verbonden met de maatschappij, bestrijden crises en bereiden ons daarop voor. Als zich een incident voordoet in onze regio, dan staan wij klaar. Of dit nu een groot ongeval is, een (nieuwe) pandemie of de opvang van Oekraïense Vluchtelingen. Wij gaan samen met ons grote netwerk van zorgpartijen aan de slag om de crisis te bestrijden. Over nuttig werk gesproken!

De GHOR is een gezellig team van 9 collega’s.

Er is nog veel meer te vertellen over de GHOR. Wil je meer weten? Kijk dan op deze website.

Wat bieden wij jou?

Een organisatie die volop in beweging is en haar medewerkers kansen biedt zich te ontplooien en ontwikkelen binnen en buiten het eigen vakgebied.
Daarnaast krijg je:

 • Een bruto maandsalaris van minimaal € 4.797,- en maximaal € 6.544,- (schaal 12 van de CAR UWO), op basis van een 36-urige werkweek. Deze vacature is voor 32 tot 36 uur per week. Je inschaling is afhankelijk van je kennis, opleiding en ervaring.
 • Een gezonde en vitale werkomgeving die wordt ondersteund met diverse workshops.
 • Een Individueel Keuze Budget: dit is 18,63% van je bruto jaarsalaris, dat je bovenop je jaarsalaris ontvangt. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit te laten uitbetalen of er extra vakantie-uren van te kopen.
 • Aandacht voor balans tussen werk en privé. Je kunt bij ons flexwerken waarbij je in overleg bepaalt wanneer je thuis of op 1 van onze flexlocaties werkt.
 • De mogelijkheid om naast deze functie een warme piketfunctie te bekleden en de ruimte om dit te combineren met behoud van een gezonde werk-privé balans.

Enthousiast?

Heb jij de ervaring en het talent dat wij nodig hebben? Of beschik je nog net niet over alles wat we vragen, maar denk je wel dat jij de beste kandidaat bent? Wij nodigen je van harte uit om te solliciteren!

Via de website van de VRZHZ kun je solliciteren. Wij ontvangen graag je CV en een motivatie met een persoonlijke toelichting waarom deze vacature echt iets voor jou is.

Wacht niet te lang, reageren kan t/m 27 februari.

Ervan overtuigd dat jij onze nieuwe collega bent? Houd dan alvast ruimte vrij in jouw agenda op woensdag 6 maart, dan vinden de eerste gespreksronden plaats.

Vragen?

Meer informatie over de functie kun je opvragen bij Bertina Marelis, Hoofd Crisisbeheersing. Je kunt haar bellen op: 06 51 61 75 13. Voor meer informatie over de procedure kun je ook contact opnemen met Laura Hoogendoorn (Recruiter a.i.) op 06 39 55 86 72.

Gerelateerde artikelen

GHOR Zuid-Holland Zuid
Prof. Kohnstammlaan 10
3312 KL  Dordrecht

GHOR in beweging