adviseur

Beleidsadviseur GHOR gezocht!

Het borgen van de zorgcontinuïteit, samen met de zorgpartners in de regio, dat is het gezamenlijke doel. Jij zorgt ervoor dat beleid en afspraken duidelijk en bondig beschreven zijn, zodat alle partijen weten wat hen te doen staat in een crisissituatie.

Wat ga je doen als Beleidsadviseur GHOR?

In deze rol zorg jij ervoor dat ontwikkelingen in de zorg – en ontwikkelingen met impact op de zorg – worden geduid en vertaald naar beleid voor risico- en crisisbeheersing. Zowel in jouw deelname aan (landelijke) projecten – bijvoorbeeld over het delen van data tussen zorgverleners – als in je visiebepaling voor de regio, ben je bezig met het borgen van de zorgcontinuïteit en veiligheid. Hiermee draag je bij aan een samenhangende zorg- en veiligheidsketen in de regio.

Om dat te bereiken:

 • Adviseer je bestuurlijk overleggen over GHOR thema’s
 • Vertaal je bestuurlijk advies naar beleid in duidelijke en bondige taal
 • Verbind je partijen op het kruispunt van zorg, veiligheid en openbaar bestuur met elkaar
 • Adviseer je over het voorkomen van- en voorbereiden op-, het handelen tijdens- en afwikkelen na rampen en crises
 • Vertegenwoordig je de GHOR op een aansprekende manier op tactisch en bestuurlijk niveau in verschillende netwerken binnen en buiten de Veiligheidsregio
 • Neem je deel aan (landelijke) projecten, in de rol van adviseur of projectmanager

Met de beleidsadviseurs GHOR stemmen we onderling af wie welke onderwerpen oppakt.

Je gaat ook een piketfunctie vervullen, waardoor je nog actiever betrokken bent bij de bestrijding van crises. Welke piketfunctie? Dat bekijken we in overleg.

Dit ben jij

Je bent analytisch sterk en een bedreven schrijver van goed leesbare en begrijpelijke adviezen op strategisch en tactisch niveau. Je staat stevig in je schoenen en je hebt gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen, maar maakt ook makkelijk de verbinding met de praktijk. Je weet de GHOR goed te vertegenwoordigen en bent een bedreven netwerker. Jij denkt niet in problemen, maar in kansen! Daarnaast pak je graag complexe projecten en beleidsthema’s beet en breng je deze samen met collega’s en partners tot een goed einde.

Jij:

 • Hebt aantoonbaar WO werk- en denkniveau, bij voorkeur opgedaan in een opleiding richting Bestuurskunde, Beleidswetenschappen, Bedrijfskunde of Communicatie
 • Hebt minimaal 3 jaar werkervaring in functies op het gebied van zorg of crisismanagement
 • Deskundigheid op het gebied van de GHOR-processen of met crisismanagement in de zorg is een pré
 • Volgt landelijke ontwikkelingen in je vakgebied op de voet en bent altijd op zoek naar mogelijke toepassingen van deze ontwikkelingen binnen jouw werkomgeving
 • Bent vooral heel goed in het schrijven van goed leesbare (beleids)stukken

De organisatie en het team

De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid (VRZHZ) is één van de 25 veiligheidsregio’s in Nederland. Namens de tien gemeenten in onze regio voeren wij verschillende taken uit voor risicobeheersing, crisisbeheersing, rampenbestrijding, brandweerzorg en geneeskundige hulpverlening (GHOR). Zo werken we elke dag samen met onze partners (denk aan o.a. Politie, Ambulancedienst, Rijkswaterstaat, Defensie en Waterschappen) aan een veilige en gezonde omgeving voor de inwoners, bedrijven en bezoekers van onze regio.

Er is nog veel meer te vertellen! Lees hier alles over onze organisatie.

Het Team

Bureau Crisisbeheersing bestaat uit drie kolommen: de GHOR, Bevolkingszorg en Crisisbeheersing. Het Bureau is onderdeel van de afdeling Risico-en Crisisbeheersing en bestaat uit 60 collega’s. De GHOR bestaat op dit moment uit een team van 9 collega’s (8 Fte) die intensief met elkaar samenwerken.

Er is nog veel meer te vertellen over de GHOR. Wil je meer weten? Kijk dan op deze website.

Wat bieden wij jou?

Een organisatie die volop in beweging is en haar medewerkers kansen biedt zich te ontplooien en ontwikkelen binnen en buiten het eigen vakgebied.

Daarnaast krijg je:

 • Een bruto maandsalaris van minimaal €4.010,- en maximaal €5.773,- (schaal 11 van de CAR UWO), op basis van een 36-urige werkweek. Je inschaling is afhankelijk van je kennis, opleiding en ervaring.
 • Een gezonde en vitale werkomgeving die wordt ondersteund met diverse workshops.
 • Een Individueel Keuze Budget: dit is 18,63% van je bruto jaarsalaris, dat je bovenop je jaarsalaris ontvangt. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit te laten uitbetalen of er extra vakantie-uren van te kopen.
 • Aandacht voor balans tussen werk en privé. Je kunt bij ons flexwerken waarbij je in overleg bepaalt wanneer je thuis of op 1 van onze flexlocaties werkt.

Enthousiast?

Heb jij de ervaring en het talent dat wij nodig hebben? Of beschik je nog net niet over alles wat we vragen, maar denk je wel dat jij de beste kandidaat bent? Wij nodigen je van harte uit om te solliciteren!

Via de website van de VRZHZ kun je solliciteren. Wij ontvangen graag je CV en een motivatie met een persoonlijke toelichting waarom deze vacature echt iets voor jou is.

Wacht niet te lang, reageren kan t/m 29 november.

Ervan overtuigd dat jij onze nieuwe collega bent? Houd dan alvast ruimte vrij in jouw agenda op 4 en 7 december, dan vinden de eerste gespreksronden plaats.

Vragen?

Meer informatie over de functie kun je opvragen bij Jeroen Peeters, je kunt hem bellen op 06 13 58 51 49. Voor meer informatie over de procedure kun je ook contact opnemen met Laura Hoogendoorn (Recruiter a.i.) op 06 39 55 86 72.

Gerelateerde artikelen

GHOR Zuid-Holland Zuid
Prof. Kohnstammlaan 10
3312 KL  Dordrecht

GHOR in beweging