Samenwerken is vanzelfsprekend …

Acute zorg tijdens rampen en crises is een samenspel van diverse partijen. Huisartsen, ambulancediensten, ziekenhuizen, etc. Iedere partij is gedreven om de juiste zorg op het juiste moment te geven aan gewonde slachtoffers. “En daar zijn wij als team GHOR super trots op”, aldus Marco Heijstek, adviseur Beleid en Bestuur.

“De GHOR –als onderdeel van de VRZHZ- maakt namens het bestuur samenwerkingsafspraken met de diverse zorgpartijen. Er is afstemming nodig over verschillende onderwerpen, zoals informatie-uitwisseling, opleiden-trainen-oefenen en planvorming”.

Ondertekening
In achterliggende periode zijn de afspraken met de ziekenhuizen in onze regio geëvalueerd. Marco: “we mogen terugkijken op een jarenlange traditie van nauwe samenwerking tussen de ziekenhuizen en de GHOR. Diverse gezamenlijke oefeningen, gesprekken over informatie-uitwisseling, trainingen in het gebruik van LCMS en zo zijn er nog veel meer mooie resultaten te noemen. Er waren daarom geen belemmerende punten om een nieuw convenant te ondertekenen.

 

Het jaar 2017 kon niet mooier beginnen met de handtekeningen onder de convenanten met het Albert Schweitzer ziekenhuis en het Beatrixziekenhuis. Voor de komende tijd zijn de afspraken weer officieel vastgelegd en vervolgen wij de weg die we jaren geleden al zijn ingeslagen: professioneel en adequaat aan de slag binnen een keten van zorgverleners!”

Gerelateerde artikelen

GHOR Zuid-Holland Zuid
Prof. Kohnstammlaan 10
3312 KL  Dordrecht

GHOR in beweging