Handhaven van certificering

Met de start van 2016 is eveneens het begin van een reorganisatieproces ingeluid.
Het Bureau GHOR is als Bureau opgehouden te bestaan en zijn de GHOR taken ingebed binnen de nieuwe afdeling Voorbereiding op Rampen en Crises (VRC). Op 23 augustus 2016 is de GHOR in versnipperde vorm geaudit en is, zoals elk jaar, gekeken naar het niveau van kwaliteit dat wordt gehanteerd en jaarlijks wordt gewaardeerd met een HKZ certificering.

Na een wederom bewogen jaar, met veel wijzigingen, is bezien of het kwaliteitszorgsysteem solide genoeg is geweest om desondanks toch de gewenste dienstverlening te kunnen hanteren. Een tweetal aspecten behoeft aandacht waar binnen drie maanden gevolg aan moet worden gegeven. Deze aandachtspunten liggen op het terrein van bedrijfsvoering, hetgeen logisch is omdat we ons nog in een reorganisatie bevinden en daarom nog niet alles conform de norm is aangepast. De auditor constateerde, dat ondanks het hectische jaar, de operationele GHOR taken goed functioneren! Daar zijn wij natuurlijk enorm trots op.

De geconstateerde afwijkingen in bedrijfsvoering procedures moeten binnen drie maanden zijn hersteld. Hieraan zal voor 23 november 2016 gevolg zijn gegeven en daarmee consolideren we de certificering.

Gerelateerde artikelen

GHOR Zuid-Holland Zuid
Prof. Kohnstammlaan 10
3312 KL  Dordrecht

GHOR in beweging