Anouk van Galen

Bijeenkomst Coördinatoren Witte Keten geslaagd!

CrisiscoördinatorenOp dinsdagmiddag 25 oktober jl. vond de eerste ‘Witte Keten Coördinatoren Middag’ plaats in de regio Zuid-Holland Zuid. Zoals de naam doet vermoeden, was dit een bijeenkomst voor alle coördinatoren van de geneeskundige partners uit de regio tijdens crisissituaties.

 

De volgende partners waren allemaal goed vertegenwoordigd:

  • Albert Schweitzer ziekenhuis
  • Beatrixziekenhuis
  • Dienst Gezondheid & Jeugd (GGD)
  • Ambulancedienst
  • Crisisteam van de huisartsen(posten)
  • (piketfunctionarissen van de) GHOR-crisisorganisatie

Samenwerking
De middag was vooral bedoeld om elkaar beter te leren kennen, zodat je weet wat je aan elkaar hebt tijdens een crisis, hoe je elkaar bereikt en waarvoor. Samenwerking is uiteindelijk toch de sleutel voor een krachtige geneeskundige keten!

GRIP4 casus
Na een korte kennismakingssessie aan de hand van een leuke werkvorm, werd al snel de inhoud ingedoken. Dit aan de hand van casus uit de praktijk, namelijk het verkeersincident vanwege ernstige mistvorming op de A58 in Zeeland (GRIP4 in 2014). Deze ervaringen werden gedeeld door een collega uit de buurregio. Gedurende deze casusbespreking werd steeds aan de individuele ketenpartner van ZHZ gevraagd in het kort de eigen opschalingsprocedure toe te lichten en eveneens waar je de aansluiting vindt met de andere partners. De middag werd afgesloten met een korte interactieve training rondom het onderwerp ‘intuïtieve besluitvorming’.

Vervolg in 2017
De reacties van de deelnemers na afloop waren erg positief. Vooral het leren van de incidenten uit het verleden en het kennismaken met de collega’s binnen ZHZ vond men erg waardevol. Het is dan ook goed te kijken hoe hier in 2017 een vervolg aan gegeven kan worden!

Gerelateerde artikelen

GHOR Zuid-Holland Zuid
Prof. Kohnstammlaan 10
3312 KL  Dordrecht

GHOR in beweging